Francesc Granell (La Vanguardia) menteix i manipula a l’abat de Montserrat

297

               L’economista i advocat Francesc Granell, columnista setmanal de La Vanguardia, menteix i manipula unes declaracions de Josep M. Soler, abat de Montserrat, a Regió 7. L’espanyolista Granell escriu: “Com deia el mateix abat de Montserrat, el procés està creant una divisió de la societat catalana entre separatistes i no separatistes i, cosa que és més penosa, una creixent confusió entre anticatalanistes i antiseparatistes”. El plantejament manipulador de Granell es evident. Utilitza les paraules “procés”, “separatistes”, “no separatistes”, “anticatalanistes” i “antiseparatistes”. Però l’abat no empra cap d’aquestes paraules en cap moment. El que diu l’abat es que “em preocupa la situació de Catalunya (…) em preocupa el perill de crear una divisió dins la societat”. Això queda clar. A partir d’aquí poden fer-se unes consideracions molt diferents de les de Granell. Exemples. El que impedeix una via democràtica similar a la del Quebec i Escòcia divideix la societat catalana. El que persegueix als que posen urnes al carrer divideix la societat. El que no respecte els drets de les persones i dels pobles divideix la societat. El que no deixa propugnar objectius polítics per la via pacifica divideix la societat. El que conspira com el ministre de l’Interior i l’anterior cap de l’Oficina Antifrau divideix la societat. Els mitjans de comunicació d’allà i d’aquí que tergiversen el plantejament sobiranista català democràtic i pacífic divideixen la societat. Aquell que considera que es un dret defensar la sobirania espanyola però nega el dret a defensar la sobirania catalana divideix la societat. El serè sociòleg Salvador Cardús diu: “De les moltes coses que no entenc es per què s’acusa l’independentisme de dividir el país i no a l’unionisme, còmplice del maltractament”. Columnistes com Francesc Granell que manipulen les paraules de l’abat Josep M. Soler divideixen la societat catalana.

Comparteix aquesta entrada