Salm d’un català sobiranista assetjat per adversaris poderosos

519

El catalanisme sobiranista es assetjat per adversaris poderosos. El sobiranisme vol una Catalunya lliure, democràtica, solidaria. I tan sobirana com ho son les nacions de l’Europa del segle XXI. Molts cristians participen d’aquest projecte polític. En el seu temps de pregària s’endinsen en la lectura alliberadora, solidària, compromesa i transcendent dels salms. “Els salms reflecteixen la fe, la confiança, la súplica del creient en totes les circumstàncies humanes: dolor, persecució, injustícia, malaltia, foscor espiritual, mort, etc. I hi queden reflectits tots els sentiments que hi pot haver en el cor humà”. Són paraules de Josep M. Soler, abat de Montserrat, en el pròleg “D’ànima a ànima”, llibre escrit pel monjo Daniel Codina”. Segueixen versets del Salm 5, una pregària per demanar la protecció de Déu.

Escolteu, Senyor, les meves paraules,
acolliu el meu anhel.
Estigueu atent, defenseu-me,
rei meu i Déu meu.

És a vos que imploro, Senyor,
escolteu el meu clam a trenc d’alba;
us exposo el meu plet de bon matí
i em quedo esperant.

Vós no sou un Déu que es complagui en la maldat,
no acolliu el dolent a casa vostra;
els qui viuen obcecats no resisteixen
quan vos els mireu.

Detesteu els amics de males arts,
extermineu els mentiders;
l’home fals i sanguinari, Senyor,
vós l’abomineu.

Però jo, per la vostra gran bondat,
entro a casa vostra,
i em prosterno ple de reverència
davant del santuari.
Guieu-me, Senyor, vós que sou just,
perquè hi ha qui em vol mal;
feu-me planer el camí que obriu davant meu.

Als seus llavis no hi ha sinceritat,
guarden al cor la intriga;
sota la seva llengua falaguera
hi ha un sepulcre obert.

Se n’alegraran els qui es refugien en vós,
ho celebraran per sempre;
empareu-los, que puguin celebrar-ho
els qui estimen el vostre nom,
perquè vós, Senyor, beneïu el just,
el vostre favor el protegeix.

Comparteix aquesta entrada