El Papa ha de rebutjar a Fernández Díaz com ambaixador al Vaticà

561

El sinistre franquista Jorge Fernández Díaz aspira a ser ambaixador d’Espanya al Vaticà si deixa el ministeri de l’Interior. Cal avisar urgent ment al Papa Francesc. Compte amb Fernández Díaz! És un individu perillós, no fiable. Aquest hipotètic nomenament espanyol hauria de ser rebutjat per la Santa Seu pensant en el bé d’Espanya, de Catalunya, d’Europa i de l’Església.

     Fernández Díaz es presenta públicament com a catòlic. Però molts catòlics discrepen radicalment de la seva manera d’entendre i aplicar el cristianisme. L’ídol del qui protagonitza el fernandezgate és l’Espanya nacional catòlica. Aquesta és la seva prioritat, i no el missatge evangèlic d’alliberament, solidaritat, misericòrdia i transcendència. Ell, a la pràctica, està en contra de la Doctrina Social de l’Església que defensa els drets i les llibertats de les persones i dels pobles o nacions.

     El catolicisme de Fernández Díaz es preconciliar i la seva pràctica pública contradiu l’Evangeli. Procedent d’una família estretament vinculada a la dictadura franquista manté l’estil i el llenguatge franquistes. Visita amb freqüència el sinistre Valle de los Caidos, construcció faraònica on està enterrat el general Francisco Franco i on es reuneixen nostàlgics de la dictadura. Revesteix a la mare de Jesús amb condecoracions militars i policials, com també ho fa amb l’ultraespanyolista Francisco Marhuenda que és un periodista dòcil al seu servei.

     L’actuació de Fernández Díaz amb la immigració a les fronteres del sud de l’Estat espanyol està a les antípodes de la postura i la pràctica del Papa. Conspira des de les clavegueres de l’estat per destruir sense escrúpols i amb muntatges falsos als seus adversaris polítics, especialment als sobiranistes catalans democràtics i pacífics, als que qualifica d’enemics segons s’acaba de confirmar gràcies a una gravació. Fernández Díaz es queixa ara de que algú filtri les seves converses, però ell es el gran filtrador d’informes falsos als directors de diaris com La Razón, l’ABC i El Mundo.

     També és alarmant que Jorge Fernández Díaz digui que té un àngel de la guarda, Marcelo, amb qui xerra de coses quotidianes i de qüestions d’estat. El tàndem Fernández Díaz/Marcelo espiant per les catacumbes de Roma provocaria un cataclisme en les diplomàcies vaticana, europea i mundial.

(Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada