Parenostre a l’Ajuntament i el poema “Ada nostra” dedicat a l’alcaldessa

514

Ada Colau ha de facilitar que el poema del Parenostre sigui recitat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona de la mateixa manera que ha facilitat el recitat del Mare Nostra.

1. El Parenostre de Jesús de Natzaret té molta més qualitat que el Mare Nostra de Dolors Miquel. El Parenostre és un poema o pregària radicalment humà i obert al misteri. Es un clam de germanor. Reivindica un regne o una situació de solidaritat, de pa per a tothom per avui i no només per demà. Reclama la convivència basada en el perdó mutu, i l’alliberament de tot esclavatge i del mal. El Parenostre es tan revolucionari que el seu autor, Jesús, va morir a la creu, després de ser acusat de subversiu pel poder religiós jueu i de ser condemnat pel poder imperial romà. Ho saben tot això l’alcaldessa i els seus col·laboradors que viuen del sou dels conciutadans?

2. Des de la fe cristiana pot considerar-se que el Mare Nostra de Dolors Miquel és un poema que no és blasfem ni delicte. Els germans Fernández Diaz, que mai condemnen la dictadura franquista, han de ser prudents a l’hora de donar lliçons d’ètica i de condemnar als que no pensen com ells. La Conferència Episcopal Espanyola ha de callar perquè correspon a la Conferència Episcopal Tarraconense o Catalana definir-se o no sobre aquest cas. El bisbe de Terrassa també ha de callar perquè aquest afer s’ha produït a l’arxidiòcesi de Barcelona. I l’arxidiòcesi barcelonina es limita a penjar en la seva web el Parenostre destacant aquesta frase: “Sigui santificat el vostre nom. I perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem als nostres deutors”. I el grup d’e-cristians, liderat per Josep Miró Ardevol, ha de deixar de fer d’inquisidors i limitar-se com Jesús a proposar l’Evangeli sense condemnar a ningú.

3. Però com Ada Colau està entusiasmada amb el poema de Dolors Miquel. Val la pena dedicar a l’alcaldessa un poema seguint les pautes de “Mare Nostra”. Aquest poema es titula “Ada nostra”.

4. “Ada Colau nostra

que encara ets a l’Ajuntament,

siguin beneits els vostres cony, cuixes i cul d’alcaldessa.

Vingui a nosaltres la teva silueta femenina.

Faci’s, quin remei, la teva voluntat

en la barcelonina terra.

La llet dels teus pits tinguem cada dia.

I perdona aquest versos

com tu perdones i elogies els de Dolors Miquel.

I deslliura’ns del mal

els qui no opten clarament per la llibertat i la sobirania

Amen”.

5. Llibertat i respecte, doncs, pel Mare Nostra de Dolors Miquel. Llibertat i respecte pel poema Ada nostra. Llibertat i respecte pel Parerenostre de Jesús de Natzaret.

Comparteix aquesta entrada