El discurs del rei trenca amb Betlem i confirma el divorci amb Catalunya

502

El denominat “Mensaje de Navidad de Su Majesad el Rey” és un discurs espanyolista, partidista, retrògrade, acrític, trenca amb Betlem i confirma el divorci amb Catalunya.

1. Felipe VI ha volgut emetre el seu discurs des del Salón del Trono del Palacio Real per mostrar “con la mayor dignidad y solemnidad, la grandeza de España”. El plantejament de la Corona d’Espanya trenca amb la dignitat humil, la solemnitat austera i la grandesa senzilla del missatge de Betlem. El Betlem creador de pau a partir dels marginats de tot tipus. Jesús mai transmetrà el missatge de Nadal des del Palacio Real. Mai. Els reis, si volen ser bons cristians, hauran de deixar els palaus i anar a Betlem. Hauran d’actuar com els savis d’Orient que no es deixen atrapar per Herodes.

2. El discurs reial és tan espanyolista com el d’aquelles tristes i allunyades èpoques del blanc i negre. Felipe VI pronuncia la paraula “España” 14 vegades i les paraules “español/es/as” 16 vegades. Uff!!! Aquest discurs nacionalista espanyol sintonitza amb la postura de PP, PSOE i Ciudadanos, partits situats a la cua del sistema electoral nacional català. Dues idees claus de Felipe VI són aquestes: “En la España constitucional caben todos los sentimientos y sensibilidades, caben las distintas formas de sentirse español” i “ahora lo que nos debe importar a todos, ante todo, es España y el interès general de los españoles”. Aquestes són algunes de les seves afirmacions que ratifiquen el divorci entre el rei espanyol i Catalunya.

3. La gent que vol votar, que vota i pot ser votada té tot te el dret humà, que està per damunt de qualsevol constitució, a pensar i actuar de manera diferent de qualsevol autoritat, sobretot si aquesta no es sotmet periòdicament al veredicte de les urnes. Les eleccions demostren que la majoria dels catalans consideren que el catalanisme no és només un sentiment, ni una sensibilitat, ni una forma de sentir-se espanyol. Molts dedueixen de les paraules del rei que l’Espanya constitucional no dona cabuda a la nació catalana. El que ara importa sobretot és respectar els drets de tothom, de les persones i dels pobles, dels espanyols i dels catalans. La relació entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana serà millor per ambdues parts, més dialogant, més lliure i més solidària. ¿Per què no?

4. El rei també diu que España es “un gran Estado cuya solidez se basa hoy en unos mismos valores constitucionales”. ¡Cap autocrítica! L’estat espanyol està desacreditat. La corrupció afecta a tots els nivells de les estructures de l’estat. Hi ha dèficit democràtic en les seves institucions. En el Tribunal Constitucional, en el sistema judicial, en la divisió de poders, en el món financer. Molts mitjans de comunicació configuren la caverna mediàtica.

5. ¿I quina es la postura dels mitjans de comunicació davant el discurs del rei?. Predomina el servilisme. ¿Oi La Vanguardia que un dia llunyà, molt llunyà, va titular a primera pàgina amb una frase del llavors Princep Felipe que deia que “Catalunya és la que els catalans volen que sigui”?

Comparteix aquesta entrada