Montserrat denuncia a Aznar com causant de l’actual drama migratori

434

          El monjo Josep-Miquel Bausset ha denunciat profèticament des de Montserrat a José Maria Aznar com causant de l’actual drama migratori. Aquesta situació dramàtica és conseqüència de la guerra del Golf. Les paraules del Pare Bausset, pronunciades en l’homilia d’una missa dominical a la basílica montserratina, són profètiques. El profeta bíblic és aquell que, a la llum de la fe en Déu, denuncia els comportaments insolidaris i injustos de les persones i els pobles.

          A l’origen de la guerra del Golf (2003) es situa el nefast Trio de les Azores, anomenats així per ser el lloc on es varen reunir George W. Busch (Estats Units), Tony Blair (Regne Unit) i José Maria Aznar (España). Els tres decidiren envair l’Irak amb l’excusa de que aquest país tenia perilloses armes de destrucció massiva. Aznar va repetir aquesta idea diverses vegades i en públic amb un cinisme propi dels grans mentiders. Era un argument fals. Aquestes armes mai es varen trobar.

          El pare Bausset preguntava en l’homilia: “¿No és una vergonya l’èxode dels refugiats sirians, com ho va ser fa uns anys la guerra dels Balcans, el genocidi Kurd, els camps de concentració nazis, les matances de Ruanda o el gulag a la Unió Soviètica?”.

          El monjo va prosseguir: “L’Església denuncia amb valentia l’estrepitós fracàs d’una política migratòria indecent, sostinguda pel discurs de la por, alhora que es fa algunes preguntes: ¿Qui va iniciar la guerra de Golf i la invasió de l’Iraq, amb la mentida de l’existència d’armes de destrucció massives, i que ara està provocant aquest drama en tants i tants homes, dones i infants? ¿Quins governs, de manera immoral, han venut les armes als que avui estan provocant les guerres i aquest èxode massiu a l’Orient Mitjà? ¿Quins Estats han espoliat i empobrit el Tercer Món, obligant els seus habitants a fugir de la fam?”.

          Aznar i els seus d’Espanya i de Catalunya no tenen el coratge de contestar aquestes preguntes. Aznar, si tingués un mínim de decència i de valentia, hauria de retirar-se a fer penitència a un monestir o, encara millor, al Valle de los Caidos. També l’ex ministressa de Defensa Carmen Chacon hauria d’explicar amb transparència la quantitat d’armes venudes per decisió del Govern espanyol i qui són els seus destinataris. Encara no ho ha fet.

          (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada