Espanya, no fas por ni tinguis por de Catalunya

248

1. Espanya realitza una ofensiva per terra, mar i aire contra el sobiranisme català. Hi participen els poders executiu, legislatiu i judicial com un sol poder. També hi participen la caverna mediàtica i política d’allà i d’aquí, i el capital financer més retrògrad que fa olor a franquisme. L’ofensiva és tradueix amb querelles, amenaces, mentides, insults, informes falsos, espectacles judicial-policials.

2. Espanya, amb el seu president plasmàtic Mariano Rajoy, ha sostingut durant molt de temps i fins fa quatre dies que el sobiranisme català era un bluf i que les eleccions del 27 de setembre eren unes vulgars eleccions autonòmiques. Però l’aparell estatal espanyol (rei, president, ministres, ambaixadors) han internacionalitzat diplomàticament el procés sobiranista quan han parlat de Catalunya amb Merkel, Cameron, Obama. Aquestes accions pretenen desarticular el procés sobiranista i fer por. Però aquestes actuacions reflecteixen que les estructures polítiques, econòmiques i mediàtiques espanyoles són les que en realitat tenen por. El sobiranisme català diu: no fas por Espanya. ¡Som Europa! També diu: Espanya, no tinguis por de la democràcia ni de Catalunya.

3. Espanya no ha de tenir por de Catalunya perquè el sobiranisme català és pacífic i democràtic. Així es manifesta al carrer i a les urnes. Es una experiència única al món. No trenca res. No va contra ningú. No va contra Espanya. El sobiranisme català vol tenir amb Espanya, amb Europa i amb tots els pobles del món una relació lliure i solidària, més lliure i més solidària que ara, i considera que això només és possible si Catalunya es tan sobirana com ho són Espanya i les nacions del segle XXI.

4. Tot això es decideix el 27 de setembre a Catalunya. Hi ha gent que no votarà aquest dia. Mariano Rajoy i José Maria Aznar no votaran. Pedro Sánchez i Felipe González no votaran. Pablo Iglesias no votarà. Els banquers i financers espanyols no votaran. Cameron, Merkel i Obama no votaran. El rei i la reina d’Espanya no votaran. Els catalans votaran el 27-S sobre el present i el futur de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada