Donar l’òrgan d’un sobiranista català al rei supera la Constitució

572

1. El rei d’Espanya podria necessitar un dia un transplantament. De cor, de fetge, una transfusió de sang. Un sobiranista català estaria disposat a ser donant. Al cap i la fi, un sobiranista català –hagi nascut on hagi nascut, parli la llengua que parli- és una persona honrada que vol per a Catalunya la mateixa sobirania que un sobiranista espanyol com persona honrada vol per a Espanya. El rei ¿Ho acceptaria? ¿Ho rebutjaria? Aquest transplantament ¿Seria inconstitucional?.

2. El sobiranista català supera els límits constitucionals i no posa fronteres polítiques ni geogràfiques per tal de que hi hagi una entesa lliure i solidària entre els pobles. Aquesta entesa entre sobiranies inclou la donació d’òrgans, també al rei espanyol.

3. L’interrogant resideix en l’àmbit espanyol. ¿Considera Mariano Rajoy que una donació d’aquest tipus és inconstitucional? ¿Recorreria al Tribunal Constitucional en defensa de la Constitució encara que la salut i la vida del rei estiguessin en perill? ¿Interpossaria una querella contra el donant? ¿L’impediria participar a la manifestació del 11S?  ¿Enviaria a la guardia civil amb l’objectiu de tancar els hospitals de Catalunya?. Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera, Josep Antoni Duran Lleida i, potser, Josep Lluís Franco Rabell ¿tindrien el mateix capteniment que Rajoy?.

4. Fa un any es va plantejar a in saecula saeculorum aquesta doble pregunta: ¿Acceptaria Rajoy poder viure gràcies al cor d’un sobiranista català si alguna vegada necessita d’un transplantament de cor? ¿Acceptaria el president d’Espanya poder viure gràcies al cor d’un ciutadà d’una Catalunya sobirana?

5. Sobre aquestes qüestions, el periodista Peter Seewald va preguntar a l’avui Papa emèrit Benet XVI, quan Joseph Ratzinger era arquebisbe de Munich, si era donant d’òrgans. Ratzinger va contestar: “Sí, encara que suposo que els meus vells òrgans ja no seran molt sol·licitats”. El periodista va sugerir-li: “Una idea emocionant. Un africà musulmà a Paris amb el cor del cardenal Ratzinger”. I el cardenal va deixar oberta aquesta possibilitat: “Podria ser…”

Comparteix aquesta entrada