Rahola repta a Forcades a explicar teologia a Qatar i a Gaza

669

1. El debat televisiu entre Pilar Rahola i Teresa Forcades sobre el conflicte entre Israel i Palestina va acabar amb un repte de la periodista que va obtenir com a resposta només el silenci de la monja exclaustrada.

2. Forcades denuncia la política israeliana però precisa que això no suposa cap animadversió a Israel per part seva. Per demostrar-ho va revelar que, com ja va succeir una altra vegada, ha estat convidada l’any que ve a fer classes de teologia a Jerusalem.

3. Rahola va aprofitar aquesta revelació per reptar a Forcades a reivindicar la seva religió i a explicar teologia catòlica a qualsevol país islàmic com Qatar, Gaza, Siria, Yemen, els Emirats Àrabs. Rahola va interpel·lar a Forcades: “A Jerusalem seràs respectada, però ves a explicar teologia catòlica a un país islàmic, a veure que et passa. Hamàs no t’ho permetrà. Ni tu ni jo podríem vestir com ara vestim. Estaríem obligades a anar tapades de cap a peus. No tindríem llibertat d’expressió. No podrien ser dones lliures en territori d’Hamàs. No podríem fer res que no estigués tutelat pels dirigents islamistes. ¿Això defensa vostè?” La resposta de Forcades va consistir en no moure els llavis.

4. Aquest debat a Can Cuní entre Pilar Rahola i Teresa Forcades mostra les postures que al respecte hi ha a Europa, també a Catalunya. En el cas de les dues interlocutores es dibuixen dos estils ben diferents que poden afectar a la credibilitat d’ambdós personatges. Els discrepants de Rahola criticaran la seva forma apassionada d’expressar-se i no faran cas dels seus arguments per sòlids que siguin. Els discrepants de Forcades la veuran com una lloba vestida de xai amb una bona dosi de frivolitat i demagògia.

Comparteix aquesta entrada