Doble moral. Odi de Podemos, silenci del fiscal i nepotisme de Colau

318

1. Crida a l’odi, nepotisme i doble moral en els denominats nous (?) moviments i a l’Ajuntament de Barcelona desmenteixen molt aviat la seva pretesa revolució regeneracionista.

2. Gemma Ubasart, de Podemos, va anunciar públicament que s’organitzarà una campanya electoral del 27 de setembre fomentant l’odi al president de Catalunya. La fiscalia espanyola no actua contra aquesta apel·lació odiosa que posa en perill la convivència per aconseguir un grapat de vots. L’avui alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tampoc expressa el seu suport a Artur Mas davant els atacs d’Ubasart. Colau ja va acusar un dia sense proves, com el frívol Jorge Fernández Díaz, que el bon Xavier Trias era un mafiós. Colau, però, es solidaritza amb el regidor madrileny Guillermo Zapata que vomita tuits antisemites i que fereixen les víctimes del terrorisme. Això és doble moral.

3. L’alcaldessa Colau, com indica el seu cognom, col·loca familiars i amics com assessors a l’Ajuntament. Col·loca a la seva parella Adrià Alemany. Col·loca a Vanesa Valiño, parella de Gerardo Pisarello, número dos de BeC i primer tinent d’alcalde. Alguns havien pensat que Colau donaria feina al desnonats pero ella practica el nepotisme malgrat que va prometre eradicar-lo. Nepotisme és preferir parents i amics per a concessions o feines públiques. Això és doble moral.

4. Ada Colau hauria de fer cas, en aquest punt, a la seva amiga Teresa Forcades. La polémica monja exclaustrada, malgrat ser políticament molt discutible, va manifestar sobre les declaracions d’Ubasart: “Es obvi que no vull explotar cap odi, sinó que em sembla molt important que entre totes i tots evitem desqualificacions personals”.

5. Forcades pot sugerir a Ubasart i Colau el que relata l’Evangeli de Mateu (5, 43-45) en paraules de Jesús: “Ja sabeu que es va dir: Estima els altres, però detesta els enemics. Doncs, jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels que us persegueixen. Així sereu fills dels vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos”. Sobre la doble moral o hipocresia de dir una cosa i fer-ne una altra, Forcades pot recordar unes paraules de Jesús referides als fariseus: “Feu i observeu tot el que us diguin però no actueu com ells, perquè diuen i no fan”.

Comparteix aquesta entrada