Criteris ètics i eclesials per votar a Catalunya

477

1. Els germans Fernández Diaz, Jaume Collboni, Ada Colau i similars aniran a l’infern. No els hi agrada el cel de Catalunya i del món ple d’estrelles i d’estelades.

2. Ada Colau diu que està en contra dels pisos d’ús turístic. Però el seu número 4, Jaume Asens que és advocat d’okupes, té un apartament buit a Diagonal Mar que lloga a 78 euros la nit per a dos turistes.

3. El manifest del Procés Constituent que lidera la futura ex monja Teresa Forcades no fa cap referència al procés sobiranista català.

4. El nacionalcatolicisme espanyol menysté a sor Lucia Caram per la seva acció pública que és fidel al compromís cristià. Aquesta monja argentino-catalana segueix les petjades del bisbe Pere Casaldàliga i de l’assassinat arquebisbe Oscar Romero que ara és beatificat gràcies a la determinació del papa Francesc.

5. Les llistes fantasmes del PSC i PP enganyen al poble i desacrediten a la democràcia.

6. Les llistes de Ciudadanos amb gent procedent del falangisme i de la xenòfoba PxC mostren l’autèntica cara d’aquest partit sobiranista espanyol liderat per Albert Rivera que afirma que el castellà està discriminat a Catalunya.

7. El caos ferroviari viscut a Catalunya el 21 de maig en plena campanya electoral confirma la postura de menyspreament econòmic, social i polític del Govern d’Espanya respecte els legítims interessos de Catalunya i la seva ciutadania.

8. Xavier Trias (CiU), Alfred Bosch (ERC) i David Fernández (CUP) defensen Barcelona com capital nacional de Catalunya a Europa i al món. Tenen la convicció documentada que el procés sobiranista beneficia a les ciutats catalanes i no va contra ningú

9. El sobiranisme català es democràtic i pacífic. Sosté que una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana constituiria la millor fòrmula per una relació més lliure i solidària.

10. La Doctrina Social de l’Església sosté que tota opció política, inclosa la independentista, es legítima sempre que es propugni de manera democràtica i pacífica.

11. El Vaticà dona suport a les nacions petites que, també en el temps actual i globalitzat, aconsegueixen la seva independencia. El papa Joan Pau II va viatjar a tots els països que aconseguien la seva sobirania: Lituània, Letònia, Estònia, Eslovàquia, Eslovènia, República Txeca, Geòrgia, Ucraïna, Kazajstàn, Armènia, Azerbaiàn, Croàcia, Bòsnia-Herzegovina. El papa Francesc visitarà el proper 6 de juny la capital d’aquest darrer país, Sarajevo.

12. La visita de Francesc a Sarajevo coincidirà amb la final de la Champions a Berlín on hi haurà moltes estelades i banderes catalanes i de Dinamarca (color vermell amb una creu blanca estesa fins els costats). El Parlament d’aquest país ha aprovat una resolució favorable a considerar la sobirania de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada