Jordi Amat, falangista: “Destino” va fer més pel catalanisme que “Serra d’Or”

271

          El falangista Jordi Amat, columnista de “La Vanguardia”, declara a “El País” que la revista “Destino” va fer més pel catalanisme que “Serra d’Or”.

          Aquesta afirmació maniquea entre el bon “Destino” i la dolenta “Serra d’Or” a l’estil del grotesc Albert Boadella provoca comentaris contraris a les xarxes socials. Lògic. “Destino” és creat per falangistes catalans al Burgos franquista. La seva denominació és refereix a una frase del feixista José Antonio Primo de Rivera: “España es una unidad de destino en lo universal”. Mentre, “Serra d’Or” neix a Montserrat en plena resistència contra la dictadura. Amat respon a aquestes reaccions contra la seva tesi aparegudes al twitter amb un article que ell mateix titula “El dia que em vaig fer falangista”. Acaba la seva confessió amb aquestes paraules: “Aquí teniu un falangista”.

          Jorge Fernández Díaz, des de la caverna de El Valle de los Caidos, deu saludar “brazo en alto” i molt agraït l’aportació del falangista Amat a la Catalunya en procés sobiranista. Precisament Amat empra el terme “caverna” per recordar que ell escriu en el que alguns qualifiquen com “la caverna del mal, ‘La Vanguardia’”. Prescindint d’al·lusions victimistes, el fet és que hi ha personatges, com José Antonio Zarzalejos i Gregorio Moran, que escriuen al diari dels Godó llargues i pedants cròniques setmanals en que s’insulta als partidaris del sobiranisme català democràtic i pacífic. Tot un exemple de democràcia, convivència i llibertat d’expressió.

          Posteriorment Amat ha escrit un altre article, “El destí d’un malentès” sobre l’enrenou que ell mateix ha provocat… “Destí” de tronades ressonàncies jaseantonianes però sense desmentir el seu “Aquí teniu un falangista”.

          Amat compta amb el suport públic d’Enric Juliana, un dels quatre directors adjunts del diari. Juliana escriu en un tuit referint-se a “El dia que em vaig fer falangista”: “Heus aquí un bon article de Jordi Amat plantant cara a la ‘policia religiosa’”. Un altre insult en la línia de Zarzalejos, Moran i similars. ¿Qui es aquesta policia religiosa? ¿Els monjos de Montserrat? ¿Agents gihadistes del sobiranisme català? ¿Quatre tuitaires emprenyats? Si Juliana entra en aquest joc cal que agafi l’immòbil toro “Segador” per les banyes, parli dels “periodistes censors” i expliqui per què l’escriptor Albert Sánchez Piñol i el periodista Oriol Domingo han deixat d’escriure a “La Vanguardia” que, en l’època imperial dominada pel falangisme/franquisme, va portar el nom de “La Vanguardia espanyola”. Per cert, el gran Sánchez Piñol fa infinitament més pel catalanisme al món que Amat i Juliana junts.

          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada