Catòlics catalans contra el sectarisme mediàtic de l’episcopat espanyol

625

          El sectarisme mediàtic de la Conferència Episcopal Espanyola contra Catalunya continua malgrat els canvis que hi ha hagut en la seva cúpula. Tot es manté pràcticament igual malgrat que el tàndem ultra espanyolista format pels cardenals Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares ha estat substituït pel tàndem moderat format per Ricardo Blázquez (president de la Conferencia Episcopal Espanyola) i Carlos Osoro (arquebisbe de Madrid).

          “El pregó” (quinzenal eclesial d’informació i opinió) deixa constància d’aquesta situació en el seu article “Una realitat lamentable, cristianament trista”. Argumenta: “Des de fa molt de temps, el canal 13TV i l’emissora radiofònica Cope es distingeixen per contemplar la situació política de Catalunya només des de la perspectiva del Govern del Partit Popular, amb alguna pinzellada socialista i en absència de cap veu nacionalista catalana. Això vol dir: oposició frontal al dret a decidir dels catalans sobre el seu futur, rebuig de la condició nacional de Catalunya, exclusió dels debats plurals amb participació de tertulians favorables i contraris als drets nacionals dels pobles, drets justament referendats per la doctrina social de l’Església”.

          Cal deixar constància que en ambdos mitjans de comunicació hi ha redactors i col·laboradors que pateixen el sectarisme ideològic i polític dels responsables de 13TV i de la Cope. També és hora de que l’episcopat català torni a fer sentir la seva protesta al respecte sobretot en la situació política i electoral que viu aquest país.

          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada