Més enllà de l’”humanisme cristià” de Duran hi ha vida

352

1. Més enllà de l’”humanisme cristià” de Duran Lleida hi ha vida, humanisme, cristianisme i sobiranisme.

2. Josep Antoni Duran Lleida presenta la plataforma Construïm. Es basa, segons diu, en l’humanisme cristià que té tres àmbits: persona, societat per damunt de l’estat, i família. Primera precisió. L’humanisme cristià no és una exclusiva d’Unió Democràtica ni de cap partit que es defineixi com democristià. Hi ha cristians compromesos en els diversos partits i que intenten ser fidels a l’Evangeli i a la Doctrina Social de l’Església. Segona precisió. ¿Què entén Duran per família en un temps en que fins i tot el Sínode de Bisbes es dona un any per estudiar el fet familiar i les seves circumstàncies? Avui hi ha una gama molt variada de situacions. Parelles de divorciats, parelles d’homosexuals, mares solteres amb fills adoptats o no. I un llarg etcètera.

3. Duran explica que la societat té molts problemes socials i econòmics la qual cosa el porta a afirmar que “més enllà del sobiranisme hi ha vida”. Aquest és l’argument típic que molts sobiranistes espanyols, que no renuncien a la seva sobirania, fan servir per desqualificar el sobiranisme català. Duran (1952) hauria de saber, després del molt llarg període de 40 anys que porta en política, que les causes social i nacional catalanes s’impliquen mútuament.

4. La gent com Duran hauria de saber que el sobiranisme català és democràtic i pacífic. El sobiranisme català s’expressa al carrer en les més grans manifestacions dels darrers anys d’arreu del món, s’expressa en les eleccions, en el Parlament i en la gran diada del 9N. Hauria de saber que Catalunya està present al món gràcies al sobiranisme, no gràcies a plataformes com Construïm o terceres vies.

5. Després de presentar Construïm, Duran es mostra davant la càmera de 8TV com un crispat i mal educat Federico Jiménez Losantos. Superb respecte al president Artur Mas. Un Duran que insulta i menysprea a Oriol Junqueras. Supèrbia, insult i menyspreu no són virtuts cristianes. Més enllà de l’humanisme cristià (?) de Duran hi ha vida, humanisme, cristianisme i sobiranisme.

Fotografia de Convergència i Unió

Comparteix aquesta entrada