El papa Francesc observa cordialment Catalunya

424

          El papa Francesc observa amb cordialitat a Catalunya i a Barcelona. Aquesta observació papal és especialment interessant i oportuna si es té en compte com està la situació política catalana, quina és la funció de l’Església a la societat i també el fet que cada da vegada és més proper el moment en que s’haurà de nomenar el nou arquebisbe de l’archidiòcesi de Barcelona. Un bisbe que haurà de tenir un alt grau de sensibilitat per comprendre la complexa realitat social, cultural i eclesial de Barcelona i Catalunya,

          Francesc ha mirat aquests dies a Barcelona on s’ha celebrat el Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats. Han vingut nombrosos bisbes de grans diòcesis del món. Aquest congrés s’ha celebrat a la capital catalana en un clima dialogant i seré en els àmbits eclesial i cívic.

          El congrés, presidit pel cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach, s’ha celebrat un parell de setmanes després de la jornada democràtica i sobiranista del 9N que ha tingut un gran ressò internacional, també en el Vaticà. Ha tingut un gran ressò malgrat les pressions de les ambaixades espanyoles per amagar i tergiversar l’esdeveniment del 9 de novembre del 2014. 

          Queda clar pel Vaticà que el poble català manifesta unes aspiracions, en aquests cas sobiranista, d’una manera exemplar perquè ho fa per les vies pacífica i democràtica. El Vaticà també sap que molts ciutadans catòlics estan legítimament implicats en aquest procés. I el Vaticà també sap, que la postura del Govern espanyol es negar les urnes perquè els catalans no poguin exercir el seu legítim dret a votar.

          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada