Fernández Díaz al Quarto fosc

2269

          El “Quarto fosc” del darrer numero de “El pregó” està dedicat al ministre d’Interior del Govern espanyol.

          La raó d’aquesta distinció adduïda pel consell de redacció és aquesta: “Quarto fosc per a Jorge Fernández Díaz per la seva ‘fabricació, distribució i disseminació d’escombraries (informacions fases)’ segons el periodista Ernesto Erkaizer, en un intent brut i greu de dinamitar el procés sobiranista”.

          És tracta d’informacions policials falses publicades en un dels òrgans de la brunete mediàtica espanyol amb l’objectiu de desacreditar la trajectòria honrada de l’alcalde Xavier Trias. El ministre Fernández Díaz es mereix també aquesta recriminació per altres afers. Com, per exemple, la seva responsabilitat en el vergonyós cas de Melilla en relació als immigrants subsaharians.

          Per contra, “El Pregò” dedica el seu darrer “Quadre d’honor” al sobiranisme català democràtic i pacífic. Ho fa amb aquest argument: “Quadre d’honor. El dediquem als voluntaris, municipis, els instituts i les escoles que, amb compromís i implicació, han cedit els locals i la feina perquè la celebració del procés participatiu del 9N esdevingui tota una cerimònia de país en un dia històric-”.

          “El Pregó” és una publicació quinzenal de llarg recorregut. Ja porta editats 486 números. Es defineix com publicació eclesial d’informació i opinió. Manté una postura oberta, conciliar, renovadora i compromesa amb l’Església i amb Catunya. El seu actual director es Casimir Martí. El consell de redacció està format per Sefa Amell, Enric Cirici, Pere Codina, Oriol Domingo, Joan Guitarrt, Joan Maluquer i Ferrer, Montserrat Morera, Ramon M. Nogués, Josep Maria Puigjaner, Leire Sales i Valentí Fàbrega. Aquest setmanari es distribueix per subscripció i el seu punt de ven es la Llibreria Claret (Llúria, 5)

          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada