Nova web catalana de política i cristianisme

668

El blog In saecula saeculorum (pels segles dels segles), creat pel periodista Oriol Domingo el 22 de setembre del 2008, acaba de convertir-se en web.

Aquesta web és una pàgina web catalana de política i cristianisme dirigida a creients i agnòstics, interessats en els afers cívics, la qüestió nacional de Catalunya, la condició humana i la proposta cristiana.

Aquesta web vol ser un espai i un temps oberts a episodis socials, qüestions humanes diverses i experiències cristianes. Consta de quatre seccions. In saecula saeculorum acull els posts en la línia que es venen publicant des del principi. Debats en xarxa recull tuits sobre un esdeveniment o una qüestió. 9/N/2014 ofereix textos eclesials sobre els drets de les persones i dels pobles. Calaix de textos presenta llibres, conferències i col•loquis molt recomanables.

Alguns dels posts que ja naveguen per internet porten aquests títols: “Un article èticament indecent de Zarzalejos”, “Rajoy, ¿amb el cor d’un sobiranista català?”, “El perdó segons Quim Monzó i Jesús de Natzaret”, “Preguntes al bisbe Joan Piris sobre ètica política”, “Un bisbe espanyolista monolingüe a València”, “Czestochwa/Polònia i Montserrat/Catalunya”, “Déus i pàtries”, “Saltar-se la llei”.

La web In saecula saeculorum s’afegeix de manera diferent però complementària a altres aportacions ja existents des de fa temps com CatalunyaRelgio.cat i la secció d’Afers religiosos la web Tribunacatalana.cat.

La nova web ha començat de la millor manera possible. Ha tingut elogis en les xarxes socials i també desqualificacions. Ja ha estat criticada per sectors mediàtics espanyolistes que acusen la web i a Oriol Domingo de fanatisme i sectarisme. Aquestes acusacions demostren que In saecula saeculorum està ben enfocada. Per llegir la web i per participar-hi de manera interactiva por accedir-se per dues vies: www.insaeculasaeculorum.cat i per www.orioldomingo.cat .

Article publicat a www.tribuna.cat

Comparteix aquesta entrada