Rajoy, ¿amb el cor d’un sobiranista català?

259

1. Mariano Rajoy ha fet unes consideracions sobre el transplantament de cor dels catalans per defensar la unitat d’Espanya. ¡¡¡ !!!. Era el mateix dia de l’impressionant V dibuixada el 11S a la capital de Catalunya. Les paraules del president espanyol contrasten amb la postura sensata i cordial de Benet XVI sobre la donació d’òrgans.

2. Rajoy considera que la unitat és un actiu d’Espanya. Posa aquest exemple: “La solidaritat del sistema nacional de trasplantaments fa possible que un andalús visqui amb un cor català o un madrileny tingui vida gràcies a la generositat d’un gallec”.

3. Des de Catalunya es podria explicar a Rajoy, si aquest acceptés escoltar i dialogar com es fa en les democràcies, que un català (autonomista, federalista, sobiranista) està disposat a que el seu cor visqui en un andalús, un espanyol, un basc, un àrab, un escocès, un anglès… Un sobiranista català, per exemple, considera que el sobiranisme és la manera més efectiva per ser lliure i solidari.

4. Sobre aquestes qüestions, el periodista Peter Seewald va preguntar a Benet XVI, quan Joseph Ratzinger era arquebisbe de Munich, si era donant d’òrgans. Ratzinger va contestar: “Sí, encara que suposo que els meus vells òrgans ja no seran molt sol•licitats. El periodista va comentar: “Una idea emocionant. Un africà musulmà a Paris amb el cor del cardenal Ratzinger”. I el cardenal va deixar oberta aquesta possibilitat: “Podria ser…”

5. ¿Acceptaria Rajoy poder viure gràcies al cor d’un sobiranista català si alguna vegada necessita d’un transplantament de cor? ¿Acceptaria El president d’Espanya poder viure gràcies al cor d’un ciutadà d’una Catalunya sobirana?. ¿Es constitucional?

Post publicat a www.catalunyareligio.cat

Fotografia de Partido Popular Castilla y León

Comparteix aquesta entrada