Sánchez / Illa fugen del federalisme i del republicanisme. Puigdemont és manté en el sobiranisme

104

“El federalismo no és una utopia” es el títol d’un article de Lluís Foix a www.foixblog.com Pot fer-se un comentari crític.

1.- El federalisme espanyol és utòpic. El PSOE, en els seus 145 anys d’història no ha federalitzat l’estat espanyol, ni des del govern ni des de l’oposició, ni en època franquista ni en època borbònica. Al contrari. El PSOE de Pedro Sánchez i de Salvador Illa fugen del federalisme. Fan una forta frenada i una radical marxa enrere. El PSOE llença el teòric federalisme a la paperera de la història i es converteix a un dur centralisme en els àmbits econòmic, financer, social, cultural, lingüístic, esportiu, partidista, institucional… El PSOE també  fuig del seu teòric republicanisme que llença a la paperera de la història donant suport incondicional a la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en un personatge com Juan Carlos I.

2.- Un altre discrepància amb els plantejaments de Foix es la seva sistemàtica insistència en que el president Carles Puigdemont és un «politico huido» de la justicia (justicia?) espanyola. Puigdemont es un exiliat, no un fugat. El president Josep Tarradellas també era un exiliat, no un fugat. El president Puigdemont es presenta als tribunals europeus sempre que es convocat, demostrant així que no és un fugat. Puigdemont assisteix a les reunions del Parlament europeu, demostrant així que no és un fugat. Puigdemont es presenta a les eleccions catalanes, demostrant així que no és un fugat.

3.- Evidentment, el president Puigdemont i Illa (que mai ha estat president sinó només un ministre de Sanitat amb una gestió plena d’ombres) son diferents. Puigdemont condemna tot terrorisme, inclòs el terrorisme d’estat dels GAL; està en contra de l’aplicació del 155 contra els drets i les llibertats de Catalunya; planta cara quan convé a la Moncloa; i és manté en el sobiranisme català, democràtic, lliure, solidari.  L’espanyol Illa no condemna els GAL ni els seus promotors del Govern de Felipe González; es partidari del “a por ellos” i del repressiu 155; i es un delegat servil als interessos monclovitas.

4.- Els fets demostren que Pedro Sánchez i Salvador Illa estan tocats i a un pam de ser enfonsats. El primer, degut a la carta en que suggereix la seva dimissió. El segon, degut a la seva desastrosa gestió ministerial durant la pandèmica de la COVID.

Comparteix aquesta entrada