Motius per no votar al delegat monclovita Salvador Illa

172

Hi ha molts motius per votar en les eleccions catalanes del 12 de maig. Hi ha molts arguments per no votar al delegat monclovita Salvador Illa, que es fan del PSOE i del Real Club Deportivo Español. Fan: “Partidari, admirador incondicional” (Diccionari de la llengua catalana). Segueixen algunes  de les raons  del “no” a Illa…

1.- Els catalans votaran el 12-M el president de Catalunya, no al delegat de la Moncloa espanyola a Catalunya. Illa sempre actua de delegat. Es decanta a favor de la Moncloa, i en contra dels legítims interessos (socials, econòmics) i les llibertats nacionals de Catalunya.

2.- El PSOE de Pedro Sánchez i Salvador llla no han federalitzat res. Llencen el seu fracassat federalisme a la paperera de la història i es fan seu l’ultra centralisme de PP, VOX i de Ciudadanos en liquidació.

3.- El PSOE de Sánchez i Illa també llença el seu suposat republicanisme a la paperera de la història. Defensa la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en un personatge com el rei Juan Carlos que avui no viu en territori espanyol amb el seu fill Felipe VI.

4.- El PSOE  es presenta com partit d’esquerres (?) i “progre” (?) però es manifesta públicament al carrer amb els espanyolistes d’arrel franquista com la gent de PP, VOX i Ciudadanos.

5.- Votar Illa implica que el PSOE a Catalunya es dretanitza i espanyolitza encara mes perquè cerca els vots de populars, voxistes i ciudadanos.

6.- Votar Illa com candidat a presidir la Generalitat és optar per un polític que demostra ser un mal gestor dels afers públics com es demostra, per exemple, el la seva pèssima etapa de ministre de Sanitat durant la pandèmia de la COVID.

7.- Illa, com a ministre i com responsable del PSC (delegació del PSOE a Catalunya) sempre és submís a la Moncloa. Mai planta cara per defensar els legítims interessos dels catalans ni per revertir l’històric i actual dèficit de Catalunya que tan perjudica als catalans votin el que votin.

8.-  El Goven espanyol de Sánchez i Illa es mou en permanent i greu contradicció. Diu que es favorable a una  Palestina amb estat propi però està en contra de que Catalunya tingui un estat propi i, a mes, vol incrementar la despesa militar per destinar mes  armament a Israel.

9.- Els fets demostren que el PSOE compta amb el suport d’ERC. El partit de Pere Aragonés es va negar a investir a Carles Puigdemont com president. Va inhabilitar al president Joaquim Torra i a Laura Borràs com presidenta del parlament. Va destituir al vicepresident Jordi Puigneró. Aquesta ofensiva de la cúpula d’ERC fa pensar que prepara un segon tripartit (PSOE, ERC, Comuns), tripartit  que tan nefast va ser en els diversos àmbits de Catalunya.

10.- Hi ha una versió millor que del monclovita Illa en els àmbits polític, cívic, cultural, lingüístic, social, nacional, europeu, internacional. Hi ha dues opcions en joc. O retrocedir amb Illa a una Catalunya del passat, regional,  provincial i dependent de Madrid.  O avançar amb Puigdemont cap una Catalunya més democràtica, més lliure, més culta, més solidària, més sobirana, independent.

Comparteix aquesta entrada