Pedro Sánchez incoherente… vol un estat palestí però rebutja un estat català

Els presidents Mas i Abbas reunits
108

PUNT.- Pedro Sánchez (PSOE) proposarà al Congrés de Diputats durant aquesta legislatura el reconeixement de l’estat palestí. Argumenta que aquesta és “una causa justa i es la única manera de que Israel i Palestina puguin conviure i coexistir en pau i seguretat”.

CONTRAPUNTS. 1.- Pedro Sánchez, si fos coherent,  hauria d’acceptar  que Espanya i Catalunya son dues nacions que haurien de tenir estat propi amb unes relacions basades en la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el mutu respecte a ambdues sobiranies nacionals. (Mahmuu Abas, president de l’estat de Palestina, i Artur Mas, president de Catalunya, en una reunió al Palau de la Generalitat)

2.- La incoherència del president espanyol és posada de relleu per una internauta, Rosa Maria Cendrós, que comenta: “Potser que ens reconeguin primer a nosaltres que som pacífics i no els que s’estan matant. ‘Los catalanes que se jodan’ deu dir el tros de quòniam aquest”. (“Tros de quòniam” és una expressió que ja va fer servir el president Joaquim Torra. “Persona talossa, d’enteniment obtús”. Diccionari de la llengua catalana).

3.- La Constituió permet l’amnistia i l’autodeterminació, malgrat el que diguin franquistes i ultres “constitucionalistes” de dretes o d’esquerra. El text constitucional no prohibeix l’amnistia. I la Constitució estableix (article10.2): “Les normes relatives als dretes fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans”. I el BOE (1977/10733), plenament vigent, assumeix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics (Nacions Unides, 1976). Aquest és el seu primer punt: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació. En virtut  d’aquest dret determinen lliurement la seva condició política i procuren també pel seu desenvolupament econòmic, social i cultural”.

4.-  Catalunya és tan poble i/o nació com els pobles i/o nacions que s’han independitzat del règim espanyol. Segueixen alguns d’aquests pobles amb la data de la seva independència… Ctalunya es tan poble com ho son, per exemple… Països Baixos (1579), Portugal (1640), Jamaica (1655), Gibraltar (1704), Colombia (1810), Xile (1810-1818), Uruguai (1811), Mèxic (1821), Nicaragua (1821), Perú (1821), República Dominicana (1821), El Salvador (1821), Ecuador (1822), Veneçuela (1811), Argentina (1816), Honduras (1821), Guatemala (1821),Costa Rica (1821), Bolivia (1825), Panamá (1821), Puerto Rico (1898), Cuba (1898), Filipines (1898), Sàhara Occidental (1975)…

Comparteix aquesta entrada