¿Trama ruso-catalana? ¡Entesa cordial Zarzuela / Moncloa / Kremlin de Putin!

345

L’aparell judicial espanyol torna a parlar d’una fantasmagórica trama ruso-catalana en una ofensiva contra el president Carles Puigdemont i contra l’independentisme català, democràtic i pacífic. Val la pena recuperar una crònica publicada a www.avantguarda.cat (12.05.2022)

2.- Les clavegueres de l’estat i les seves sucursals mediàtiques tracten de presentar una altra vegada una trama putinesca del sobiranisme de Catalunya, especialment amb el president Carles Puigdemont. Però el que hi ha es una entesa cordial amb relacions, documentades gràficament, del Kremlin de Vladimir Putin amb la Zarzuela (Juan Carlos, Felipe VI) i la Moncloa de PP i PSOE (Josè Maria Aznar, Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez, Josep Borrell).

3- Dia 28/09/2007. Zapatero es reuneix amb Putin. El president espanyol diu a Putin que Espanya i Rússia han de fer un intens camí en matèries econòmica, política, cultural, diplomàtica. Putin mostra la seva “satisfacció” per la fermesa de les relacions Espanya / Rússia. Ambdós destaquen la bona relació bilateral.

4.- Día 03/07/2012. Putin lliura a Juan Carlos a Moscou la màxima condecoració russa.  El rei avui emèrit i fugit elogia Putin: “Espanya, senyor president, es congratula dels èxits aconseguits pel seu país i del camí del progrés que des de fa anys transita. Rússia s’ha consolidat com a soci de primer ordre de la Unió Europea (…) Els reptes de la societat internacional del segle XXI requereixen dels nostres esforços conjunts (…) Els països europeus i Rússia ja hem demostrat capacitat de col·laboració”.

5.- Dia 06/09/2013. Rajoy es reuneix amb Putin a Sant Petersburg. Tracten qüestions econòmiques en una trobada durant la cimera del G-2. Rajoy felicita anys després a Putin per la seva reelecció presidencial (19/03/2018).

6.- Dia 23/06/2016. Aznar explica: “Ahir vaig mantenir una trobada molt cordial amb Putin al Kremlin. Conservem una vella i bona amistat. Són diverses les ocasions en què ens hem reunit des que vaig deixar la presidència del Govern i sempre m’hi he entès bé. Tenia i té un projecte per a Rússia”.

7.-  Día 09/06/2017. Felipe VI manté una trobada cordial amb  Putin a Astaná, capital de Kazajistán, en la inauguració de l’exposició internacional 2017. Es la seva primera reunió des de proclamar-se com rei espanyol al juny de 2014.

8.- Dia 06/09/2018. Sánchez telefona a Putin per tractar sobre les relacions bilaterals i la cooperació de Rússia amb Espanya i la UE. Ambdós expressen l’interès mutu en el desenvolupament en els àmbits polític, econòmic, cultural i humanitari”.

9.- Dia 05/02/2021Josep Borrell (alt representant de la UE per a la Política Exterior) visita Moscou. Molts eurodiputats critiquen el polític espanyol per la seva manera d’exercir la diplomàcia amb el Kremlin de Putin.

Comparteix aquesta entrada