“La Vanguardia”. Periodisme ¿intocable?

285

– “’Tomàs Alcoverro, entre dos segles’. El periodista Tomàs Alcoverro repassarà la seva trajectòria com a corresponsal a l’Orient Mitjà en una conversa amb Lluís Foix i Joaquín Luna. Dimarts 30 de gener – 18:30 h.”. Aquest text figura a Bb_vanguardiax, xat en que participen periodistes vinculats o que han estat vinculats a “La Vanguardia”. Diàleg polèmic.

Oriol Domingo. “Ho sento benvolgut Tomàs. No m’interessa res el que en Luna (activista espanyolista defensor dels toros i de la boxa) pugui dir o preguntar”.

-Dago: “Pues hoy ha escrito en deportes un articulazo”.

-Oriol Domingo: “Sobre les corrides de toros? Sobre la boxa?

-JJC: “Em sembla de molt mala educació aquest comentari”.

-Mari: “Joaquín Luna es de los mejores compañeros y jefes que he tenido en LVG. Un honor haber trabajado con él”.

-Mercè: “Crec que no te sentit fer aquest tipus de comentaris. És un gran periodista i molt bon company”.

-Oriol Domingo; “Mantinc la meva opinió basant-me en el dret a la llibertat d’expressió que és substancial en un periodisme que vol ser lliure i democràtic”.

-Mercè: “Demagògies poques, ja som tots grans. La llibertat d’expressió no te a veure amb la desqualificació d’una persona perquè no opina el mateix que tu”.

-Dago: “Per mi, Luna és un ídol”.

-Víct: “Viva Joaquín Luna, gran persona y gran compañero. No hace falta compartir todas las ideas de otro para respetarle como persona. Las ideas van y vienen, las persones son sagradas. Parece mentirà tener que explicar esto a ciertas edades”.

-Sant: “Algunes idees també son sagrades amic Víctor”.

-Mercè: “Ningú treu mes o menys valor a les idees. Cada individuo te les seves i no per això l’has de desqualificar. Anem en compte amb les lliçons de bons i dolents”.

-Oriol Domingo: “És a dir… Visca les corrides de toros! Visc els que maten elefants! Visca la boxa! Prefereixo ser acusat  de demagog, de mal educat, de fer comentaris inoportuns, de desqualificar…”

-Mercè: “Entesos”

-Joaquin Luna: “Senyors, senyores… no ens barallem per aquestes coses. Si us plau i tan amics”.

-Miq: “Ets un senyor, Joaquim”.

-Joquin Luna: “Gràcies però, de debò, tema tancat”.

-Jose: “Gran Quim”

-Jm: “Un brindis per a un bon company com Joaquim”

-Salva: “Quim sap perfectament el que opino dels ‘toros’… la boxa tampoc m’agrada gens, però el meu afecte cap a ell està per sobre d’aquestes coses… Es una persona entranyable, és un gran, gran periodista i crec que això és el més important, és una bona persona!!!”

-Oriol Domingo: “Una pregunta Quim i companyia. El periodisme que és o pot ser crític amb els altres (polítics, policies, jutges, economistes, esportistes, docents, metges, reis…), ¿pot ser o no crític amb altres periodistes? Veient les reaccions que hi ha hagut en aquest episodi pot arribar-se a la conclusió que el periodisme és un espai tancat i intocable. Trist. Lamentable”.

-Mari: “Potser que parem ja, com diu l’amic Luna, a qui tots estimem”.

-Joquim Luna: “Gràcies!”

-Rafa: “Ostres com està el pati!”

-Dago publica una foto en que es veuen dos nens, un de pell negra i un altre de pell blanca, que corren a trobar-se i s’abracen.

-Oriol Domingo: “Molt bé, Dago. Gràcies per aquesta abraçada”.

Comparteix aquesta entrada