Turull (Junts) interpel.la a Illa (PSOE): “Ets dels de ‘con Franco se vivia mejor?’”

289

PUNT.- L’espanyol Salvador Illa (PSOE), embolcallat amb la bandera espanyola, confessa al Diari de Girona: “Els darrers 10 anys han estat els pitjors dels últims 300 anys a Catalunya (…) És molt important que girem full a 10 anys que, no exagero, han estat els pitjors dels últims 300 de la història de Catalunya. Ens han portat a un empobriment econòmic, a una pèrdua de prestigi institucional, tant a Espanya com a Europa, i ha deteriorat molt la convivència”. Òndia, Illa…

CONTRAPUNTS. 1.-  L’exconseller Jordi Turull (Junts) replica a les xarxes a Illa: “Ets dels de “con Franco se vivía mejor?”.

2.-  Molts tuitares comenten les paraules d’un Illa que vol fer-se amb els vots franquistes de PP, CS, VOX. Escriuen:  “Illa pateix un atac d’amnèsia galopant (…) Pensa que els anys de la guerra civil i de la dictadura franquista foren millors per a Catalunya (…) “Defensa que els anys de la guerra civil o de la dictadura franquista foren millor per a Catalunya (…) Illa voreja pel damunt de les seves possibilitats. Oblida el setge de 1714, el Decret de Nova Planta, les dictadures de Primo de Rivera i Franco…”.

3.- Afirmar que els darrers 10 son els pitjors dels darrers 300 anys a Catalunya mostra el cinisme, el sectarisme, a demagògia i la ignorància de Salvador Illa. No diu res de la vinculació entre els borbons i el dictador Franco que imposa a Juan Carlos com a rei. No diu res de la fugida de Juan Carlos motivada per foscos afers financers i de faldilles. No diu res del suport del PSOE que es presentava com republicà i que ara dona suport a una monarquia desprestigiada formada per una família trencada. No diu res del PSOE que teòricament es presentava com federal i que ara es utracentralista. No diu dels GAL impulsada pe aquest partit i que va ser condemnat per crims d’estat…. i indultat. No diu res de l’espionatge i de les clavegueres d’estat organitzat des de la Moncloa contra el sobiranisme català, democràtic i pacífic. Illa no diu res dels tres cents anys que ell enyora, anys de dictadures espanyoles, de discriminació econòmica de Catalunya, de persecució sistemàtica de la llengua i la cultura catalanes, de l’execució del president Lluís Companys, de l’exili de presidents com Josep Tarradellas i Carles Puigdemont. L’espanyolista Salvador Illa no diu res. Res de nou. Tot són tòpics.

Comparteix aquesta entrada