ERC i PSOE, principals responsables del suspens en ensenyament a Catalunya

165

L’informe PISA (Programa per a l’Avaluació Internacional dels Alumnes) suspèn al conjunt des estudiants i a l’ensenyament a Catalunya en aspectes claus. Els principals responsables d’aquests mals resultats son l’ERC de Pere Aragonés / Oriol Junqueras  i el PSOE de Pedro Sánchez / Salvador Illa.

2.- El fort increment de la immigració  a Catalunya, impulsada políticament pel Govern espanyol (PSOE) per foscos objectius,  és un factor que fa baixar el nivell mitjà dels alumnes degut a les característiques dels immigrants vulnerables en àmbits com l’econòmic, la família, l’atur, la salut, l’educació… Però el problema no és el fet immigratori en si. El problema determinant és que el Govern català no disposa dels mitjans econòmics i dels necessaris instruments legals i polítics  per donar una resposta adequada i una atenció solidària al repte de la immigració. El responsable principal de que la Generalitat no tingui el poder polític que el poble català necessita per respondre a tots els reptes es el règim espanyol que ara i en els darrers anys està en mans del PSOE.

3.- ERC i especialment els seus consellers d’Ensenyament, per la seva banda, mostren una continuada incapacitat per acabar amb aquest suspens en ensenyament  i revertir aquesta situació. I és que el Govern monocolor d’ERC es políticament descolorit i  parlamentàriament feble. Nomes compta amb 33 dels 135 diputats del Parlament. Aquesta ERC desprestigiada, debilitada i sense autoritat, a mes, dona al Congres i al Senat incondicional suport polític i pressupostari al PSOE. Uns pressupostos estatals de caràcter ultra centralista i espanyolista, que beneficien a la Casa Reial i al negoci armamentista. Un pressupostos espanyols que discriminen  Catalunya i als seus ciutadans tan si han nascut al país com si son persones vulnerables procedents d’altres països i cultures.

Comparteix aquesta entrada