L’antikosovar Sánchez vol dos estats (¡!¿?) i Feijóo desconeix Catalunya

220

PUNTS.- Pedro Sánchez (PSOE) i Alberto Núñez Feijóo (PP) demostren la seva demagògia i incoherència política sobretot, per exemple, quan es refereixen a la realitat dels estats i de Catalunya.

CONTRAPUNTS.- 1.- El periodista Lluís Simón (El Punt / Avui) ho explica magistralment en poques paraules. Escriu sobre el conflicte Israel / Palestina: “Ara que Pedro Sánchez proposa a Israel la solució dels dos estats que algú li digui que pel mateix preu en pot fer dos a Espanya i anem tancant carpetes”.

2.- L’economista Germà Bel és contundent: “Pedro Sánchez es especialista a crear cortines de fum interessades però no enganya ningú. La seva geopolítica comença i acaba al Manzanares. Podria haver començat reconeixent Kosovo si tingués alguna idea d’alguna cosa (i ja no diguem principis democràtics)”.

3.- La polèmica ha provocat tota mena de reaccions. Periodistes europeus ben documentats utilitzen el sarcasme per criticar el posicionament de l’espanyol. Clement Wergin, del diari Die Welt, es refereix al cas català. Escriu: “Crec que hauríem de començar a reconèixer els estats independents de Catalunya i el País Basc”. Afegeix que els musulmans i els jueus volen recuperar al-Àndalus, fent referència als centenars d’anys que aquestes civilitzacions van regnar al sud de la península Ibèrica. 

4.- El cas de Alberto Núñez Feijóo també fa pena. Ha tornat ha demostrar la seva ignorància en un congrés del PP a La Rioja. S’ha inventat un nou municipi. Ha dit: “Tots tenim els mateixos drets. Tenen els mateixos drets els ciutadans de Sant Cugat de Llobregat que els de Cuzcurrita de Rio Tiron”. No te ni idea de la història mil·lenària de Sant Cugat del Vallés, ni de les comarques del Vallès i del Llobregat, ni de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada