Mini mani franquista i anticonstitucional contra Puigdemont

218

La mini mani franquista y anticonstitucional d’aquest diumenge a Barcelona amb gent vinguda d’Espanya ha tingut una principal bèstia negra en la persona de Carles Puigdemont. “Bèstia negra: Allò que és o es considera causa de mals i objecte d’odi” (Diccionari de la llengua catalana)

2.- “PUIGDEMONT A PRISIÓN”. La mani ha estat mini perquè ha mobilitzat molt poca gent, 50.000 persones segons la guàrdia urbana. La mani ha estat franquista perquè els seus convocants i participants (Sociedad Civil Catalana, PP, VOX i similars) tenen lligams històrics i polítics amb el règim de Franco. I la principal bèstia negra, entre les persones menyspreades, és el el president Carles Puigdemont. “Puigdemont a prisión”, en castellano faltaria mas que por algo dicen que son bilingues, han vomitat els assistents a la mini mani que és un crit que mostra  l’escàs nivell ètic i  cordial dels organitzadors i manifestants. I vomiten contra Puigdemont que és i simbolitza arreu amb més intensitat els anheles d’una Catalunya democràtica, lliure, solidària i sobirana.

3.- AMNISTIA CONSTITUCIONAL. L’espanyolisme, com el de la mini mani, és anticonstitucional encara que es disfressi de constitucionalista. Es obsessivament contrari a demandes tan democràtiques i constitucionals com l’amnistia i l’autodeterminació. L’espanyolisme va contra l’amnistia però amaga que aquesta figura jurídica i política no està prohibida en cap dels 169 articles de la Constitució (29/12/1978). L’amnistia es constitucionalment possible com ho fou la llei d’amnistia (BOE 17/10/1977).

4.- AUTODETERMINACIO CONSTITUCIONAL. Un altre exemple. L’espanyolisme va contra el referèndum d’autodeterminació malgrat que l’autodeterminació forma part del bloc constitucional. L’exercici del dret d’autodeterminació també és possible i plenament constitucional. La Constitució (96.1) estableix: “Els tractats internacionals vàlidament celebrats, una vegada publicats oficialment a Espanya, formaran part de l’ordenament intern. S’ha de respectar i complir, per tant, el Tractat o Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets, aprovat per Nacions Unides (19/12/1976) que va ser signat pel llavors rei Juan Carlos I, Marcelino Oreja i Fernando Arias-Salgado.Tot forma part del bloc constitucional.

5.- ESPANYOLISME INCONSTITUCIONAL. Cal deixar constància que l’espanyolisme sosté que l’independentisme català  trenca la convivència perquè no respecta la Constitució. De fet, però, els que trenquen la convivència en llibertat son els espanyolistes perquè tergiversen la Constitució.    

6.ILLA AMB SOCIEDAD CIVIL CATALANA. També cal deixar constància que dirigents del PSOE, com Josep Borrell i Salvador Illa, son responsables d’haver col·laborat durant molts anys amb Sociedad Civil Catalana i el seu entorn. N’hi ha proves documentals (textos i fotografies). Aquest suport a SCC implica l’espanyolització i dretanització del PSOE a Catalunya.

Comparteix aquesta entrada