Feijóo i Sánchez manipulen la Constitució contra l’amnistia i l’autodeterminació

173

Alberto Núñez-Feijóo (PP) i Pedro Sánchez (PSOE) coincideixen en manipular la Constitució contra l’amnistia i l’autodeterminació. La trampa consisteix en proclamar que tot és posible dins el marc constitucional però que l’amnistia i l’autodeterminació són impossibles perquè estan fora del marc de la Constitució. Així ho diuen l’un i l’altre després d’haver-se reunit amb Felipe VI que es el fill de Juan Carlos I que fou designat rei per imposició del dictador Francisco Franco i que avui ha marxat del territori espanyol a causa d’obscurs afers financers i de faldilles.

2.– La postura falsament constitucionalista del PSOE és tan dèbil com la de PP i VOX. Primer, perquè l’amnistia és posible de la mateixa manera que fou possible la llei d’amnistia segons consta en el BOE (Boletín Oficial del Estado, 17/10/1977). I segon, l’amnistia no està prohibida en cap dels 169 articles de la Constitució (en vigor des del 29/12/1978).

3.- Si el tàndem espanyolista Feijóo / Sánchez fos veritablement demòcrata i constitucionalista hauria de respectar el text i l’esperit de la Constitució. Hauria de complir el seu article 96.1: “Els tractats internacionals vàldament celebrats, una vegada publicats oficialment a Espanya, formaran part de l’ordenament intern”. Han de respectar i complir el Tractat o Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, aprovat per Nacions Unides (19/12/1976) i signat pel llavors rei Juan Carlos I, Marcelino Oreja i Fernando Arias-Salgado.

4.- El primer article d’aquest Pacte internacional, plenament vigent avui, estableix: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació”.

5.- I també: “Les normes relatives als drets fnamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats i acords inernacionals sobre les matèries ratificades per Espanya” (Constitució 10.2)

Comparteix aquesta entrada