Investidura. Ara és l’hora de l’amnistia i la sobirania catalana

302

PUNT.- Agusti Colomines i Companys (historiador i assagista) fa a les xarxes una valoració sintètica i didàctica del que ha passat aquest darrer dijous al Congrés de Diputats. Els cinc punts segueixen a continuació…

CONTRAPUNTS. 1.- JuntsXCat  va anunciar que l’elecció de la mesa era separada de la investidura. El PSOE s’ha compromès a defensar el català a Europa de manera efectiva, però també al Congrés. A més ha pactat dues comissions.

2.- Francina Armengol finalment és la nova presidenta del Congrés, però si el compromís sobre el català no s’aprova a Europa abans del 19 de setembre, Junts tombarà Sánchez. Això és fonamental i que ningú no ho banalitzi.

3.- Ara mateix comença una nova negociació entre Junts i PSOE. Pedro Sánchez haurà d’oferir un nou pacte a Junts amb temes polítics: amnistia i sobirania catalana. El president Carles Puigdemont ha dit que l’elecció de Sánchez no serà fàcil. Ell vol proves

4.- L’agenda nacional catalana serà la base d’un hipotètic pacte per garantir la continuïtat de Sánchez Castejón com a primer ministre. Si no es compleixen les condicions  prèvies, aleshores les noves eleccions anticipades seran segures.

5.- Criticar aquest pacte es no entendre què s’estava votant i quina importància té la constitució de les Corts respecte de la investidura. Feia temps que no tenia motius per felicitar JuntsXcat, i avui puc fer-ho. La clau: ordre i silenci.

Comparteix aquesta entrada