Els espanyols Iceta, Illa, Collboni contra la rumba catalana per ser catalana

184

PUNT.- Els espanyols Miquel Iceta (ministre de Cultura (?) del Govern de Pedro Sánchez), Salvador Illa (el principal dirigent del PSOE a la comunitat regional de Catalunya, en llenguatge monclovita) i Jaume Collboni (alcalde de Barcelona gràcies al suport del PP) estan en contra de la rumba catalana i del seu reconeixement internacional pel fet de ser catalana.

CONTRAPUNTS.- 1) La Plataforma de la Defensa de la rumba catalana impulsa la candidatura de la rumba catalana, com es coneguda arreu des del seu naixement, per ser declarada com patrimoni cultural i immaterial per la UNESCO.

2) La rumba catalana es una filosofia de vida del poble gitano català. Es un gènere musical que va néixer als anys 1950 i que continua ple de vida  a les comunitats gitanes de la ciutat de Barcelona (barri de Gràcia, el carrer de la Cera, El Raval, Hostafranch), Vic, Tàrrega, Lleida. I també, fora de l’estat espanyol, a nombroses localitats del sud de França com Perpinyà i la Camarga.

3) La Plataforma de la Defensa de la rumba catalana, però, es troba  amb l’oposició del Ministeri de Cultura dirigit per un Iceta amant dels toros i, per tant, de la tortura dels animals, en unes corridas que reconeix com fiesta nacional de España. Iceta, Illa, Collboni volen que la rumba catalana sigui coneguda com rumba espanyola. La postura del Govern del PSOE en aquest afer mostra el supremacisme, el provincianisme i la catalanofòbia de l’espanyolisme.

Comparteix aquesta entrada