Sobiranisme a les urnes, però cap vot ha d’anar a PSOE / PP / Podemos / VOX…

165

PSOE, PP, Podemos, VOX configuren el cuatripartit espanyol amb uns mateixos objectius espanyolistes substancials. Uns es presenten com “progres”. Altres es disfressen de  liberals. Altres diuen ser d’esquerres. Altres fan cara de franquistes. El seu crit torero es el de “Viva España”, ¿oi Miquel Iceta, ministre de Cultura (?) torera que acompanya a Felipe VI a les corrides?

2.- Aquests quatre partits  defensen el juancarlisme i la  desprestigiada monarquia espanyola amb adn franquista…. Reneguen del republicanisme espanyol… Avalen els GAL, el repressor 155, el “a por ellos” ple d’odi, el Catalangate, la policia patriòtica, les clavegueres de l’estat, la prohibició del català i la imposició del castellà al Congrés i al Senat… Neguen els drets i les llibertats nacionals, culturals, lingüístiques, socials, institucionals de Catalunya.

3.- El cuatripartit espanyolista rebutja que la relació entre Catalunya i Espanya es basi en els drets humans com el dret d’autodeterminació. Estan en contra de que la relació entre Catalunya i Espanya es basi en els valors de la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

4.- La temptació de sectors sobiranistes es abstenir-se en unes eleccions. Postura potser comprensible, però errònia. Una hipotètica abstenció del catalanisme, que és propiciada pels partits espanyols i el seu potent poder mediàtic, ¿oi La Vanguardia del conde de Godó i grande de España?, perjudica el sobiranisme català i dona aire al cuatripartit espanyolista.

5.- L’alternativa més assenyada i realista per part del sobiranisme català és anar a les urnes i votar. Però cap vot ha de donar-se al PSOE, ni al PP, ni a Podemos, ni a VOX, ni tampoc al partit que en el darrers anys blanqueja amb el seu suport als partits que ocupen la Moncloa o volen ocupar-la.

Comparteix aquesta entrada