Barcelona provinciana espanyola, o Barcelona capital nacional de Catalunya

221

PUNT.- Les eleccions municipals del 28M tenen fort contingut polític, nacional i de sobirania. Implicaran un retrocés cap una Barcelona provinciana d’Espanya, o seran un avanç cap a la Barcelona com capital nacional de Catalunya.

CONTRAPUNTS.- 1) Ada Colau /Comuns) es un frau. Es fals progressisme i debilitat democràtica haver-se apoderat de l’alcaldia amb els vots ultres de Manuel Valls i amb  informes falsos de les clavegueres  de l’estat en un intent d’empastifar de manera miserable la honorabilitat de Xavier Trias.

2) Jaume Collboni (PSOE), el partit dels GAL, del repressor 155, de Catalangate... Del PSOE que imposa el castellà i prohibeix el català al Congrés i al Senat… Del PSOE que llença el republicanisme i el federalisme a la paperera de la història per convertir-se en defensor de la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en un personatge com Juan Carlos I, avui fugat per tèrbols afers financers i de faldilles.

3) La tercera pota d’aquest tripartit és ER (España Reunificada) que amaga la C de Catalunya. L’actua direcció d’aquest partit dona suport polític i pressupostari al PSOE a canvi de res que sigui favorable a les legítimes reivindicacions de caràcter nacional, econòmic, social, econòmic, cultural i lingüístic de Cataunya. Josep Costa, vicepresident del Parlament de Catalunya (2018-2021) critica de manera implacable a la cúpula d’ER. Escriu: “No tenim res del que vàreu prometre. El Govern no és efectiu. No esteu eixamplant la base. No hi ha diàleg, ni amnistia, ni desjudicialització. Tampoc llengua, ni inversions, ni Rodalies. Només teniu allò que havíeu promès que mai no acceptarieu: indults a canvi de renuncies”.

4) Josep Costa fa una explícita apel·lació: “Tinguem-ho present en votar el 28 de maig. Votem pensant en el Primer d’Octubre”. Afegitó del signant. El tripartit pretén esborrar el Primer d’Octubre, el dia de referèndum d’autodeterminació i de la endegada pel règim espanyol.  El tripartit PSOE / Comuns / ER, i els seus candidats Jaume Collboni / Ada Colau / Ernest Maragall, representen a la pràctica la Barcelona provinciana d’Espanya, dependent de Madrid (Zarzuela, Moncloa).

5) Hi ha una alternativa. Alfons Duran-Pich ho expressa així “Votaré a Trias, fart del tàndem Colau / Collboni i de l’autonomista Maragall”. El manifest “Xavier Trias: confiem en tu” ha recollit centenars de signatures. El president Carles Puigdemont i Laura Borràs donen garanties de la capacitat de Trias per liderar Barcelona com capital nacional de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada