Suport de Puigdemont al lideratge de Trias, malgrat la brutal acció de les clavegueres de l’estat

202

Carles Puigdemont, 130 president de Catalunya, dona suport al lideratge de Xavier Trias malgrat la bruta actuació de que ha estat objecte per part de les clavegueres de l’estat. Puigdemont és una persona lliure a la Unió Europea i alhora es perseguit pel règim espanyol.

2.- Carles Puigdemont, com el seu predecessor Josep Tarradellas sofreixen i han sofert l’exili. Hi ha una  diferència radical. Tarradellas va acabar com marquès per concessió de Juan Carlos I imposat com rei pel dictador Francisco Franco i avui fugit per obscurs afers financers i de faldilles. Puigdemont, en canvi, mai serà marqués ni borbònic.

3.- La postura de Puigdemont sobre Trias com candidat a l’alcaldia de la ciutat de Barcelona, capital de Catalunya, s’expressa en les seves paraules que segueixen a continuació…

“Conec Xavier Trias des de fa molts anys. És pencaire, honest i lleial. És dels que s’arremanguen i donen la cara quan d’altres renuncien. Ara ho ha tornat a fer, perquè Barcelona necessita un revulsiu basat en la solvència i el lideratge de ser i sentir-se capital nacional. Les clavegueres de l’Estat van contribuir a foragitar el projecte transformador que havia impulsat l’alcalde Trias, després de trenta anys de governs socialistes. El canvi provocat per aquella brutal campanya de descrèdit, de les més vergonyoses que s’han fet mai en democràcia, no va anar bé ni per Barcelona ni per Catalunya. Ho recordo bé, perquè ell i jo vam estrenar-nos a l’alcaldia el mateix dia i després de vèncer més de tres dècades senceres de domini del PSC. Diumenge hi ha una oportunitat d’enviar tres missatges ben clars, i tots positius. El primer, a tots els barcelonins i barcelonines: hi ha alternativa, hi ha esperança i hi ha il·lusió. El segon, a tots els catalans: Barcelona assumeix el seu rol de capital del país i abandona la deriva sucursalitzant. I el tercer, al món en general, especialment a Europa: la capital de Catalunya és fidel a la nació, malgrat la dura repressió i tots els intents inconfessables per fer-la entrar en decadència”.

Comparteix aquesta entrada