Crisi socio-política i alliberament cristià

266

El món del segle XXI tant catastròfic, o no?… L’Occident culturalment cristià, o no?… La Catalunya que pateix la seva dependència amb el règim espanyol, o no?… Estan crucificats per una profunda crisi social, econòmica, cultural i política però en el seu interior viu un esperit alliberador.

2.- Una sintètica enumeració des de l’ara i aquí… Catalans perseguits i exiliats per defensar els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles… Rendició del Govern monocolor i regionalista d’ER que liquida la majoria independentista sorgida de les urnes i que es posa en mans del PSOE que es un partit que renega del republicanisme i del federalisme i impulsa els GAL, el repressor 155, el Catalangate… Ofensiva sistemàtica i lerrouxista contra el català a la vida quotidiana, les escoles, el Congrés, el  Senat… Manteniment de la policia patriòtica i les clavegueres de l’estat… Aparells judicial i policial desacreditats… Violació de la presumpció d’innocència realitzada de manera partidista i mediàtica… Creixement i permissivitat del feixisme amb adn franquista… Pressupostos de l’estat, que compten amb el suport d’ER, que enforteixen la Casa Reial i la industria armamentista, i discriminen Catalunya…

3.- … També hi ha a Catalunya una població gran i jove amb una defectuosa informació i formació sobre el fet religiós i el fet cristià… Una jerarquia eclesial molt eclesiàstica i sense l’esperit profètic per transmetre el missatge cristià...

4.- Un dels aspectes del missatge alliberador cristià es plasma en l’episodi de la trobada i la conversa entre Jesús de Natzaret i una dona samaritana (Joan 4, 5-42) que es propi d’aquest diumenge (12 de març). Ambdós estableixen un relació profundament humana, cordial, dialogant, respectuosa, sense imposicions ni prohibicions… Una relació oberta des del fons del cor i de la realitat… ¿Quin relació hi ha entre el ser humà, creient o no, i Déu? ¿En que consisteix adorar Deu? ¿On adorar-lo?

5.- Jesús diu a la samaritana, segons l’experiència de Joan descrita en el seu Evangeli: “Arriba l’hora, més ben dit, és ara, que els autèntics adoradors adoraran el Pare en Esperit i en veritat. Aquests són els adoradors que vol el Pare. Déu és esperit. Per això els qui l’adoren han d’adorar-lo en Esperit i en veritat”. Un comentari… Els cristians i les persones de bona voluntat han de viure aquest esperit d’alliberament  en la situació social, econòmica, cultural, judicial, institucional, política de casa nostre i d’arreu del món.

Comparteix aquesta entrada