Jutges, policies, polítics, periodistes, sacerdots … que obren el mal

295

Hi ha jutges injustos, policies que peguen a gent desarmada, polítics contraris a les llibertats i els drets de les persones i dels pobles, periodistes manipuladors de la realitat i la informació, sacerdots corruptes… Aparenten ser bones persones i dir bones paraules però son uns farsants. Els hi son aplicables unes paraules de Jesús segons l’Evangeli de Mateu (7, 21-23) que es llegeix en la celebració litúrgica dominical (5 de març). “No tothom qui em diu ‘Senyor, Senyor, entrarà al Regne del cel, sinó el qui fa la voluntat  del meu Pare del cel (…) Jo els hi diré clarament: `No us he conegut mai. Aparteu-vos de mi, vosaltres que obràveu el mal!’”

2.- Aquestes paraules de Jesús van dirigides als jutges, als policies, als polítics, als periodistes, als sacerdots, a tothom… siguin creients o no… perquè es un missatge que arrela en la condició humana.

3.- ¿Quina és la voluntat del Pare del cel? ¿com es practica? Val la pena tenir en compte el missatge evangèlic de Jesús, home que estima profundament als altres i a Déu. Home bo i just, condemnat injustament pels poders judicial i polític del seu temps i del seu país ocupat.

4.- El Parenostre (Mateu 6, 9-13) parla del cel i de la terra, expressa un compromís a favor del perdó, la solidaritat, l’alliberament de tot mal. A les Benaurances (Mateu 5, 1-11) Jesús no declara feliços als jutges injustos, ni als policies que peguen a gent desarmada, ni als polítics contraris a les llibertats i els drets de les persones i dels pobles, ni als periodistes manipuladors de la realitat i la informació, ni als sacerdots corruptes… Jesús declara feliços als pobres en l’esperit, els qui ploren, els humils, els qui tenen fam i set de ser justos, els compassius, els nets de cor, els qui treballen per la pau, els perseguits pel fet de ser justos, als que reben insults,  als perseguits, als que son objecte de calumnies. L’episodi del Judici Final (Mateu 25, 34-36) es  beneeix als qui practiquen la voluntat de Déu: “Veniu, beneits del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; anava despullat, i em vau vestir; era a la presó, i vinguéreu a veure’m”

5.- La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que ha proclamat i argumentat sòlidament i amb dignitat la seva innocència en el judici a que ha estat sotmesa està pendent de que un tribunal espanyol dicti sentència. ¿Haurà de recórrer a la justícia europea pèr demostrar la seva innocència?

Comparteix aquesta entrada