Zarzuela i Moncloa han flirtejat amb Putin

294

La Zarzuela (Juan Carlos I, Felipe VI) i la Moncloa amb PP i PSOE (José Maria Aznar, Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez, Josep Borrell…) han flirtejat amb el dictador Vladimir Putin. Demostren així el seu nivell -quin baix nivell!- polític, estratègic, internacional, ètic i democràtic característic d’un règim amb adn franquista. Els fets son demostrables documentalment per escrit i amb imatges.

-Dia 09.02.2006. Zapatero rep a Putin al Palau de la Moncloa. Analitzen qüestions de política internacional. Intenten impulsar les relacions econòmiques entre Espanya i Rússia.

Dia 28/09/2007. Zapatero i Putin és reuneixen al Kremlin. Destaquen la bona relació bilateral. Es comprometen a fer un intens camí en matèries econòmica, política, cultural, diplomàtica entre els dos estats. Putin garanteix que mantindrà amb Zapatero la mateixa còmoda relació que ha tingut amb Aznar. No mostren cap diferència sobre Ucraïna.

 –Dia 03/07/2012. Juan Carlos I rep de Putin, en una cerimònia a la sala d’Alexandre del Gran Palau del Kremlin, el Premi Estatal de la Federació Russa, màxima condecoració d’aquest país. El rei, avui emèrit i fugit, elogia en un discurs amistós a Putin. Diu: “Espanya, senyor president, es congratula dels èxits aconseguits pel seu país i del camí del progrés que des de fa anys transita. Rússia s’ha consolidat com a soci de primer ordre de la Unió Europea (…) Els reptes de la societat internacional del segle XXI requereixen dels nostres esforços conjunts (…) Els països europeus i Rússia ja hem demostrat capacitat de col·laboració davant de desafiaments globals com el terrorisme o la pirateria marítima”.

Dia 06/09/2013. Rajoy es reuneix amb Putin a Sant Petersburg. Tracten qüestions econòmiques en una trobada durant la cimera del G-2. Rajoy felicitarà anys després a Putin per la seva reelecció presidencial (19/03/2018).

– Dia 23/06/2016. Aznar explica a mitjans de comunicació: “Ahir vaig mantenir una trobada molt cordial amb Putin a Sant Petersburg. Conservem una vella i bona amistat. Són diverses les ocasions en què ens hem reunit des que vaig deixar la presidència del Govern i sempre m’hi he entès bé. Tenia i té un projecte per a Rússia”.

-Día 09/06/2017. Felipe VI manté una trobada cordial amb  Putin a Astaná, capital de Kazajistán, en la inauguració de l’exposició internacional 2017. Es la seva primera reunió des de la seva proclamació al juny de 2014 com rei espanyol.

Dia 06/09/2018. Sánchez telefona a Putin per tractar sobre les relacions bilaterals i la cooperació de Rússia amb Espanya i la Unió Europea. Ambdós expressen l’interès mutu en el desenvolupament en els àmbits polític, econòmic, cultural i humanitari”.

Dia 05/02/2021Josep Borrell, home de la màxima confiança del president espanyol i alt representant de la UE per a la Política Exterior, visita Moscou. Molts eurodiputats critiquen el polític espanyol per la seva manera d’exercir la diplomàcia amb el Kremlin de Putin.

-Febrer de 2023. Pedro Sánchez demostra cinisme i incoherència democràtica. Defensa la sobirania i l’autodeterminació de la República d’Ucraïna en contra de l’agressió de la Federació Russa… però, en canvi, no admet la Catalunya democràtica, lliure, solidaria, culta, sobirana / independent. S’hi oposa per terra, mar i aire per les vies institucional, mediàtica, policial, judicial, amb la repressió del 155, el Catalangate…

-“Flirtejar: Flirtar. Flirtar: Simular una inclinació amorosa per coqueteria  o per passatemps. Tenir una relació amorosa curta i superficial. Exemple: Els sindicats flirten  amb la patronal” (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada