Davant la repressió del règim espanyol, “o anem junts o ens penjaran per separat”

257

PUNT.- El règim espanyol actua monolític contra el sobiranisme / independentisme català democràtic i pacífic, contra els drets i les llibertats nacionals de Catalunya. La repressió és sistemàtica per part de les institucions, del poder polític des del govern a la oposició, des de PSOE a VOX, dels aparells policial i judicial, dels mitjans de comunicació d’allà i d’aquí. Hi ha una complicitat quintacolumnista, inclòs el suport parlamentari d’ER al PSOE dels GAL, del 155, del Catalangate. El partit d’Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Pere Aragonés fan veure que poden liderar en solitari l’independentisme, es posen en mans de l’espanyolista i borbònic Salvador Illa, trenquen amb Junts i, contra l’evidència dels fets, es neguen a acceptar el fracàs de l’anomenada taula de diàleg que no avança ni un mil·límetre cap l’amnistia i la independència. I la repressió no s’atura.

CONTRAPUNTS. 1.- Davant la repressió del règim espanyol i la solitud d’ER hi ha una alternativa que cerca i reclama la unitat de les forces que es proclamen independentistes. Dirigents de Junts ho formulen amb paraules similars i un mateix esperit alliberador. Jordi Turull: “O ens entenem junts o ens penjaran separats”. Jordi Rull: “O guanyem junts o ens penjaran per separat”. Jordi Sánchez: “Anem junts i avancem units o ens penjaran per separat”.

2.- Aquestes expressions sintonitzen amb les que va pronunciar Benjamin Franklin al signar la declaració d’independència dels  Estats Units (veure foto). Va dir: “Be, senyors, ara hem de romandre junts, o ben segur que ens penjaran per separat”

Comparteix aquesta entrada