Les declaracions de Barrionuevo, que tenen el suport de Borrell i Illa, defensant els GAL arriben a la Comissió Europea

257

PUNT.- Les declaracions de l’exministre José Barrionuevo (PSOE) defensant els GAL (Grupos        Antiterroristas de Liberación) i la guerra bruta per part del règim espanyol arriben a la Comissió Europea. Vuit eurodiputats, a iniciativa de Clara Ponsatí, porten aquestes paraules davant la Comissió Europea. (Braç executiu de la UE. Les seves funcions són formular propostes legislatives, fer aplicar les decisions, garantir el compliment dels tractats de la UE i gestionar el dia a dia de la UE).

CONTRAPUNTS.- 1.- Pel mateix motiu és de lògica democràtica que Josep Borrell (PSOE i sobretot tenint en compte el seu actual càrrec d’Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat) hagi de comparèixer davant la Comissió Europea.

2.- Borrell afirma (13/09/1998) que defensar Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats per terrorisme d’estat, formen part del seu projecte de futur. “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Paraules dites per Borrell quan Barrionuevo i Vera son condemnats per la seva implicació amb els GAL, grups armats parapolicials espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat. 

3.- També Salvador Illa, com Barrionuevo i Borrell entre altres, està atrapat per la llarga i sinistra ombra dels GAL. Borrell acaba de rebre el premi New Economy Forum. I Illa aprofita aquesta circumstància per elogiar el seu company i la seva política. Afirma: “Josep Borrell és un gegant de la política. Ha estat un honor assistir a la cerimònia de lliurement del Premi New Economy Forum 2022 a l’Alt Representant de l’ UE. Un reconeixement a una gran trajectòria, sempre al servei d’Espanya i l’UE. Gràcies pel teu compromís, Josep”. 

Comparteix aquesta entrada