Afer Borràs / Barrientos. L’Evangeli de Jesús als jutges: “Caurà damunt vostre la sang de tots els justos”

272

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, proclama la seva innocència i al·lega falta d’imparcialitat per part de Jesús M. Barrientos (president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’Espanya) que l’ha de jutjar. El TSJC d’Espanya rebutja aquesta recusació. El conflicte polític i judicial entre Borràs i Barrientos recorda el de Jesús de Natzaret i el Sanedrí.

2.- ¿Jesús M. Barrientos o Jesús de Natzaret? El signant opta decididament per l’ètica del just Jesús de Natzaret que fou condemnat pel sistema judicial establert o sanedrí (assemblea teòricament administradora de justícia i formada per 23 representants i jutges).

3.- El capítol 23 de l’Evangeli de Mateu posa llum a la foscor de l’actualitat política i judicial, i de la condició humana. Jesús parla al poble sobre els jutges i els mestres de la llei: “Feu i observeu tot el que us diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan” (Mt 23,3)

4.- Jesús interpel.la als jutges: “Ai de vosaltres mestres de la llei i fariseus hipòcrites, que pagueu el delma de la menta, del fonoll i del comí, però heu abandonat les coses essencials de la llei: la justícia, l’amor i la fidelitat” (Mt 23,23)

5.- Jesús els hi parla clar i català: “Ai de vosaltres, mestres de la llei i fariseus hipòcrites, que sou com sepulcres emblanquinats: de fora sembleu bonics, però per dintre son plens d’ossos de morts i de tota mena d’impuresa. Igualment vosaltres, de fora sembleu justos, però per dintre sou plens d’hipocresia i de maldat”. (Mt 23, 27-28)

6.- Jesús diu als jutges i mestres de la llei: “Serps, cria d’escurçons! Com podeu escapar-vos de ser condemnats a l’infern? Es per això que jo us envio profetes, savis i mestres. A  uns els matareu i crucificareu, a d’altres els assotareu a les vostres sinagogues i els perseguireu de ciutat en ciutat. Per això caurà damunt vostre la sang de tots els justos vessada arreu de la terra” (Mt 23, 32,36)

Comparteix aquesta entrada