La periodista Pilar Carracelas acusa de masclista a l’agressiu Sergi Sol (comissari polític d’ER)

375

La present crònica mostra el menyspreu contra periodistes no servils a ER per part de personatges de la cúpula d’aquest partit, com Sergi Sol i Sergi Sabrià, de la màxima confiança d’Oriol Junqueras i Pere Aragonés. Aquest text publicat, a www.avantguarda.cat el passat 21 de juliol, és plenament vigent degut a un polèmic informe elaborat per Magda Oranich que aquests dies mostra un exhibicionisme, un nerviosisme i una agressivitat forassenyats en la seva ronda pels mitjans de comunicació. Segueix la reproducció d’aquesta crònica…

2.- La periodista Pilar Carracelas ha acusat de masclista a Sergi Sol, considerat el comissari polític i d’informació d’ERC. Es oportú recordar-ho ara quan naciódigital, molt ben subvencionat per Presidència de la Generalitat, en mans d’ERC, lidera una campanya contra el diputat Francesc de Dalmases (Junts), col·laborador de la assetjada i innocent presidenta Laura Borrás.

3.- L’incident entre la periodista Carracelas i el polític Sol, col·laborador de Pere Aragonés, va ser públic a “Tot es mou” de  TV3. La periodista va deixar escrit a les xarxes el que tothom podia haver vist i escoltat en directe en el programa televisiu.

4.- Pilar Carracelas ha explicat: “Sergi Sol ha respost als meus arguments dient que ‘estic crispada’ i que “no em posi nerviosa’. Quan li he demanat que es centri en els arguments i no en mi, ho ha rematat dient-me ‘justeges’. Aquest masclisme no es pot tolerar a la televisió pública. Es intolerable que masclismes com els de Sol hagin normalitzat la substitució del ‘no et posis histèrica, massa evident que és masclisme, per ‘calma’t’ o ‘estàs crispada’ o ‘vas passada de voltes’ quan una dona defensa amb vehemència els seus arguments. Rarament ho fan amb un home. Si us hi fixeu, quan li he dit, i m’ha costat, que em sembla una hipocresia parlar cada dos per tres de les dificultats que tenim les dones per tenir visibilitat i no denunciar  el que ha dit el Sol, en comptes d’acceptar-ho  i disculpar-se Sol segueix dient ‘calma’t’ diversos cops. Finalment s’ha disculpat amb aquesta no-disculpa. No només es disculpa amb TV3 i no amb  mi, sinó que socialitza les culpes: “si t`has ofès (ell no ofèn, ets tu que t’ofens), ‘per la part que em toca’ (la que tocava a mi era que jo no justegés, oi). I qui dia passa, any empeny”.

5.- No consta que la periodista Sara González (naciodigital), ni aquest diari molt subvencionat, ni el partit d’Oriol Junqueras i Pere Aragonès hagin exigit o pres mesures contra Sergi Sol i a favor de la violentada periodista Pilar Carracelas. Per què no impulsen una comissió investigadora?

6.- Un afegitó a aquesta crònica. Testimonis d’aquest assetjament indecent de Sergi Sol varen ser milers de persones que veien TV3. No 10, ó 20, o potser 155 testimonis, com en el cas de l’informe de l’airada Magda Oranich.

Comparteix aquesta entrada