Govern? NO ES NO i el “DIGUEM NO” raimonià

274

La cúpula dirigent de Junts per Catalunya planteja a la militància del partit aquesta pregunta: “Vols que Junts continuï formant part de l’actual Govern de la  Generalitat de Catalunya?”. Tres possibles respostes: “no”, “sí”, “en blanc”.

2.- NO ÉS NO al mal govern de Catalunya. NO al mal president. NO a l’autoritarisme. NO al sectarisme. NO a tallar caps. NO a l’incompliment dels acords substancials d’investidura. NO al rufianisme. NO a l’esotèrica i espanyolitzant “taula de diàleg”. NO a la repressió, al 155, a les clavegueres de l’estat, al Catalangate. NO a la violació dels drets humans i a la presumpció d’innocència. NO a la dependència de la Zarzuela i de la Moncloa. NO a l’autonomia sense present i sense futur que ofega el progrés i la convivència de Catalunya.

3.- NO ES SÍ a la democràcia. NO ES SÍ als drets i a les llibertats de Catalunya. NO ES SÍ a la cultura i llengua del país i perseguida. NO ES a la solidaritat. NO ES SÍ a l’amnistia. NO ES SÍ a la sobirania. NO ES SÍ a la independència.

04.- Aquest NO ES NO en ple 2022 enllaça amb el DIGUEM NO de Raimon, cantat pel poble en plena dictadura franquista  i contra un règim que violava els drets de les persones i dels pobles. Cant plenament vigent ara i aquí…

… Ara que som junts / diré el que tu i jo sabemi que sovint oblidem. /  Hem vist la por ser llei per a tots. Hem vist la sang que sols fa sang ser llei del món. /  NO. Jo dic NO. Diguem que NO. Nosaltres NO som d’eixe món. / Hem vist la fam ser pa dels treballadors. /  Hem vist tancats a la presó (perseguits i exiliats) homes plens de raó. / NO. Jo dic NO. Diguem NO. Nosaltres NO som d’eixe món. / NO. Diguem NO. Nosaltres NO som d’eixe món

Comparteix aquesta entrada