El “cigronet” Aragonés menteix al Parlament i enganya als catalans

614

Pere Aragonès (ER), conegut en àmbits polítics i parlamentaris com el “cigronet” i que encara presideix la Generalitat, és un personatge que menteix al Parlament i enganya al catalans. “Cigronet: grava de pedrera més o menys de la mida d’un cigró”. “Mentida: Asserció feta cientment contra la veritat”. “Enganyar: induir a error amb artifici, perfídia” (Diccionari de la llengua catalana).

2.- La mentida i l’engany del “cigronet” Aragonés l’haurien de portar per ètica i patriotisme a presentar la seva dimissió immediata en be de la democràcia, el sobiranisme o independència, i Catalunya. En tot cas és justificable i exigible una moció de censura, no sols una qüestió de confiança. I és que Aragonès, net d’un alcalde franquista enriquit durant la dictadura, s’ha traït a si mateix.

3.- El que s’ha dit fins ara consta en el discurs que va pronunciar al Parlament com candidat a la presidència de la Generalitat. I el que va dir Aragonés textualment amb el seu habitual emfàtic xoca frontalment amb el que ara predica i practica el propi Aragonés. Ara no sosté el que digué lllavors… “Cal un Govern de transformació que torni l’exigència a la política, que toqui de peus a terra, assumint compromisos ambiciosos i de mirada llarga que puguin ser EVALUATS periòdicament, un govern que no tingui por de RETRE COMPTES perquè aquesta és la millor manera d’avançar i progressar… EVALUAR-NOS i actuar amb la màxima transparència. En conseqüència, com és públic, em comprometo a SOTMETRE`M A UNA QÜESTIÓ DE CONFIANÇA a la meitat de legislatura per EVALUAR-NOS, renovar els acords i reforçar l’estabilitat del govern. L’objectiu, en definitiva, és canviar inèrcies, trencar d’això s’ha fet sempre així, construir de nou, iniciar una etapa de transformació profunda del país des del minut ú de la legislatura”.

4.- ¿Que fa el “cigronet” Aragonés? S’emprenya perquè Junts li demana al Parlament que sigui conseqüent amb els seus compromisos públics i amb l’acord d’investidura, que no menteixi al Parlament, que no enganyi als catalans, que no desprestigi les institucions catalanes, que estigui al servei dels interessos legítims de Catalunya i que deixi de mantenir el seu suport a la Moncloa ocupada ara pel PSOE dels GAL, de la repressió, del 155, del Catalangate. Ai “cigronet”!

Comparteix aquesta entrada