ER, CUP, PSOE han d’optar pels drets de l’ONU / Laura Borràs o la repressió espanyola

294

PUNT. El Comitè de Drets Humans de Nacions Unides determina que Espanya ha violat els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva (d’ER), Josep Rull i Jordi Turull (de Junts) per suspendre’ls dels seus càrrecs abans de ser condemnats pel referèndum de l’1-O. El cas es aplicable a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

CONTRAPUNTS. 1.- ¿Que farà la mesa del Parlament? ¿Ratificarà la seva decisió de suspendre les funcions de Laura Borràs com presidenta del Parlament malgrat que cap sentència judicial la condemna? ¿O rectificarà atenent la petició que Junts li ha formulat tenint en compte, a més que, Laura Borràs ha decidit que no dimitirà? Jaume Alonso-Cuevillas (diputat juntaire i excel·lent advocat) ho expressa amb el seu estil didàctic, clar i català. Afirma sobre la reconsideració que Junts demana a la mesa:  L’ONU conclou que Espanya va vulnerar els drets polítics dels líders independentistes. En efecte, no es poden suspendre càrrecs electes ‘preventivament’. Esperem que la Mesa del Parlament també ho respecti al resoldre la reconsideració”.

2.- ER (Oriol Junqueras, Pere Aragonès, Alba Vergès…), CUP (Carles Riera, Eulàlia Reguant…) i PSOE (Miquel Iceta, Salvador Illa, Assumpta Escarp…) s’han ficat en una fastigosa ratera. Per sortir-se’n tenen dues opcions. O fan cas del dictamen del Comitè dels Drets Humans de l’ONU i deixen de perseguir a la innocent presidenta Laura Borràs. O actuen com el règim repressor espanyol que persegueix als polítics independentistes i els hi suspèn els seus drets democràtics i de representació política sense que hi hagi sentència judicial prèvia.

3.- Val la pena reproduir dos breus comentaris que són amagats pels media subvencionats per ER. Laura Borràs (presidenta del Parlament):  “Suspendre drets de diputats és molt greu i ara ho reconeix el Comitè de Drets Humans de l’ONU. El VP Oriol Junqueras, els consellers Josep Rull,  Jordi Turull i Raul Romeva van veure vulnerats els seus drets. Gràcies per persistir, perquè persistir és vèncer”. Carles Puigdemont (president de la Generalitat): “Una altra bufetada des de Nacions Unides a la cara de l’Estat espanyol per la violació de drets polítics dels nostres representants. Els responsables d’aquella violació no poden donar lliçons de democràcia i haurien d’assumir responsabilitats. Van fer un cop a la democràcia

Comparteix aquesta entrada