El règim espanyol com la Bèstia de l’Apocalipsi

288

Institucions que es presenten com inviolables. Sectors de jutges, policies, periodistes, polítics, repressors, espies difonen mentides des les clavegueres de l’estat. Violació de la presumpció d’innocència que és un dret humà… Tots aquests factors que fan olor fastigosa configuren a molts règims, com l’espanyol amb adn franquista, la Bèstia de l’Apocalipsi

2.-“Quan el poder humà escapa dels límits de l’ordre volgut per Déu… s’autodivinitza i reclama la submissió absoluta . Esdevé llavors la Bèstia de l’Apocalipsi, imatge del poder imperial perseguidor (…) Aquesta visió assenyala profèticament totes les insídies que fa servir Satanàs per governar els homes, insinuant-se en el seu esperit amb la mentida (…) Davant d’aquest poder, sant Joan recomana la resistència dels màrtirs, D’aquesta manera els creients testimonien que el poder corrupte i satànic és vençut, perquè ja no té cap ascendent sobre ells” (Compendi de la doctrina social de l’Església. Punt 382). “Jesús refusa el poder repressiu i despòtic  dels caps sobre les nacions i la seva pretensió  de fer-se anomenar benefactors...” (Compendi… punt 379)

3.- O dit amb paraules Desmond Tutu: “Si ets neutral en situacions d’injustícia, has escollit el costat de l’opressor”. Tutu (1931-2021),  pacifista, primer arquebisbe negre anglicà de Ciutat del Cap, Nobel de la Pau (1984). Premi Internacional de Catalunya (2014) concedit pel Govern d’Artur Mas.

4.- El missatge humà i cristià de Desmond Tutu significa que el Deu de Jesús pren opció. No es neutral. El Déu cristià està amb els empresonats, els exiliats, els perseguits que cerquen la llibertat, la democràcia, la solidaritat, la sobirania de les persones i dels pobles. No estan amb els que reprimeixen, criden “a por ellos”, violen la presumpció d’innocència que està reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans. El Déu cristià està amb els joves negres, afamats i desarmats  que trobaren la mort o foren mal ferits a  Melilla. No estar amb els que apallissen, maten, manen matar i justifiquen aquesta massacre.  

5.- Jesús mateix fou perseguit i mort en una creu fruit de la complicitat de les forces d’ocupació romana amb la cúpula religiosa jueva. Ocupants i còmplices, en un judici injust, consideraren que la defensa que Jesús feia a favor de la causa de Déu i de la causa de la humanitat alterava el “desordre establert” imposat, en paraules apocalíptiques, pel “poder corrupte i satànic”.

Comparteix aquesta entrada