Espanya s’oblida dels negres, famolencs i desarmats morts a Melilla

419

El règim espanyol nega fins i tot que “la terra els sigui lleu” als joves negres, famolencs i desarmats que han mort a la massacre de Melilla degut a l’actuació conjunta de les policies del Marroc i d’Espanya i a la violació dels drets humans. Cap paraula de perdó per part de les autoritats institucionals i governamentals.

2.- Dues fórmules s’empren habitualment per acomiadar els difunts. La laica “Que la terra et sigui lleu” (Sit tibi terra levis), emprada a la Roma precristiana. O la fórmula específicament cristiana i esperançadora de “Que descansi en pau” (Requiescat in pace). El cristianisme, de fet, vincula ambdues expressions. “Jesús, a les portes de la seva passió i mort, diu als seus deixebles: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dona molt de fruit” (Joan 12, 24).

3.- Les autoritats del règim, des de la institució més alta al Govern de PSOE / Podemos, s’obliden de les persones negres, famolenques i desarmades que han perdut la vida a Melilla. Els repressors han caigut als inferns degut a la seva inhumanitat que clama al cel. Un cas. Miquel Iceta i Salvador Illa acostumen a expressar el seu “que la terra et sigui lleu” davant la mort d’amics i coneguts. Però no consta que Iceta i Illa s’hagin manifestat en el mateix sentit davant la mort injusta i violenta dels joves negres, famolencs i desarmats a Melilla. Els joves morts i ferits greus son acusats de formar part de màfies que volien assaltar la sobirania espanyola. Increïble acusació vomitada per un Pedro Sánchez abduït per l’ultra nacionalisme espanyol.

4.- Però com diu Jesús a l’Evangeli: “Si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dona molt de fruit” (Joan 12, 14). Tan de bo les morts i el sacrifici dels joves negres, famolencs i desarmats doni molt de fruit, i així ho vegin aviat les autoritats espanyols, prepotents, ben armades, i amb clavegueres d’estat.

5.- Mentre, entre altres entitats eclesials i cíviques, la Comunitat de Sant’Egidio, que treballa per la pau i els més marginats, ha recordat la massacre de  Melilla i demana l’obertura urgent de vies legals pels refugiats. La pregària a la basílica barcelonina dels sants màrtirs Just i Pastor, ha començat amb una processó  encapçalada per un refugiat que portava una creu feta amb les restes d’una pastera.

Comparteix aquesta entrada