Has viscut i estimat? Bisbe Casaldàliga, pare Manel, sor Genoveva

552

El bisbe Pere Casaldàliga, el pare Manel, sor Genoveva son cristians que han compartit la vida de fe en el Déu de Jesús i han practicat el compromís solidari amb els més vulnerables i marginats de la societat.

2.- “Al final del camí em diran: Has viscut? Has estimat? I jo, sense dir res, obriré el cor ple de noms”. Son paraules del bisbe i claretià Pere Casaldàliga (1928-2020) que han circulat per les xarxes socials.

3.- Paraules aplicables al sacerdot Manuel Pousa (1945-2020), Pare Manel. Ara i per una nit ha retornat a l’escenari “Guanya’t el cel amb el Pare Manel”. És un festival anyal amb actuació desinteressada d’artistes al servei de la Fundació del Pare Manel. La seva actuació es desenvolupa a Barcelona, a la parròquia de Trinitat Vella i al barrí de Roquetes col·laborant en projectes de reinserció, atenció a la infància, la joventut i també el mon penitenciari.

4.- El Pare Manel va promoure l’any 2007 que una entitat privada, Església Plural, reconegués la trajectòria de sor Genoveva Masip (1923-2015) al servei dels més pobres i marginats. El pare Manel va explicar: “Es una alegria, sempre compartida, tenir la sort d’haver conegut a sor Genoveva, haver-hi col·laborat i compartir els seus somnis. La seva tasca produeix un fort impacte en la meva vida. Ella sempre acull als qui ningú vol. Soc testimoni de que sor Genoveva desmunta la prepotència de jutges, advocats i de qui calgui per tal d’estar a favor de la seva gent que son els pobres i els marginats”

5.- El bisbe Casaldàliga, el pare Manel, sor Genoveva estaran al cel que ja intentaren compartir a la terra amb tanta i tanta gent. El pare Manel, màxim responsable del festival “Guanya’t el cel” va explicar-se en el llibre “Pare Manel, més a prop de la terra que del cel”. Fa compatibles les dues dimensions plenes d’esperança. L’apòstol Pere ja va escriure en la seva segona carta (3, 13): “Però nosaltres, tal com ell (Jesús) ens ha promès, esperem un cel nou i una terra nova, on regnarà la justícia”.

Comparteix aquesta entrada