Carta a Ferran Casas, subdirector de naciodigital, sobre política, periodisme, tarats, serps, feixisme

377

1.- Hola Ferran Casas (subdirector de naciodigital), ¿saps que Gabriel Rufián està emprenyat? El de les traïdores 155 monedes de plata acusa de “tarats” als independentistes i al president exiliat Carles Puigdemont. ¿Ets un “tarat” com jo? ¡Qualificar a algú de “tarat” és una desqualificació feixista. I l’actual cúpula d’Esquerra Republicana avala l’estil de baixos fons i rufianesc de manera que es confirma com Esquerra Rufiana.

2.- Tinc la impressió, Ferran Casas, que els teus textos mostren el teu emprenyament pels que ens atrevim a exercir el dret democràtic a criticar a Rufián. El teu article “Covar l’ou de la serp” critica de manera sectària i demagògica a alguns independentistes de Junts que, segons tu, comparteixen taula amb ultres  i neofeixistes però, ai las, no dius res de la serp rufiana i dels qui l’avalen des dels àmbits polític i mediàtic.

3.- Ai, Ferran Casas, ai, ets un periodista documentat i respectable però també ets criticable de la mateixa manera que tu critiques als altres. Per exemple, tu i jo som criticables perquè no som com un rei espanyol qualsevol que es inviolable gràcies al PSOE de Miquel Iceta i Salvador Illa, PP i VOX.

4.- Sí, cal denunciar de manera argumentada tot allò que faci la més mínima pudor de feixisme en tots els partits catalans i espanyols… ER, Junts, CUP, PSOE, PP, Podemos, VOX…

5.- Segurament, Ferran, estaràs cabrejat perquè no t’ha agradat aquest comentari meu: “Naciodigital dona suport a Esquerra Rufiana que dona suport al PSOE dels GAL, del 155, de l’espionatge contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles”. Aquestes són pràctiques feixistes. Cal insistir encara que et molesti: “Hi ha qui avui tira pilotes fora. La pregunta es si son o no feixistes un partit que practica els GAL, el 155, l’espionatge, la guerra bruta… i els medis polítics i mediàtics que donen suport a aquest partit. Sí, es feixisme disfressat de demòcrata”.

6.- A més, Ferran Casas, dones un pas  mes en la teva ofensiva personal. Publiques una fotografia que acompanya una crònica llunyana que signo a “La Vanguardia” (23 abril 1999) sobre una visita del llavors hereu Felipe VI a Catalunya amb aquest títol: “No habéis de renunciar a la nacionalidad catalana, sinó que hemos de fortalecerla”. Hi comentes supurant bilis tractant-me absurdament de vostè: “Vostè és aquest que signa, no? Potser que es tapi una mica. Passi-ho bé”. Sí, jo soc el signant. I aquest títol mostra la diferencia entre el Felipe VI del 1999 i el Felipe VI del 2022 en que els sobiranistes catalans demòcrates i pacífics son empresonats, perseguits i estan a l’exili.

6.- ¿I què dir de La Vanguardia? ¿Saps que vaig deixar lliurement el diari del conde de Godó i Grande de España mentre Màrius Carol era director després que Enric Juliana em censures tres articles en dos mesos? Aquests eren els seus títols: “Un article èticament indecent de Zarzalejos” (15 desembre 2013). “Discrepàncies catalanes amb el portaveu episcopal espanyol” (13 gener 2014). El príncep, el poble i Déu” (20 febrer 1014). Però d’aquests articles no dius res, Ferran Casas.

Comparteix aquesta entrada