Marta Rovira  / Oriol Junqueras amb la repressió espanyola contra Laura Borràs

468

PUNT.- Marta Rovira / Oriol Junqueras (ER) s’alien amb la repressió espanyola judicial i policial, des de PSOE a VOX, contra Laura Borràs (Junts), presidenta del Parlament de Catalunya.

CONTRAPUNTS.- Fets i discursos mostren que aquest joc brut d’ER és el preu miserable que aquest partit paga pels indults a determinats presos. El preu, com a mínim, consisteix en fer saltar pels aires la presumpció d’innocència de les persones, inclosa sobre tot la de la presidenta del Parlament; en liquidar políticament a Carles Puigdemont i a Junts per Catalunya; en fer impossible una entesa independentista a Catalunya, Espanya i Europa; en consolidar el règim borbònic i el seu fracassat sistema autonòmic.

L’exiliada o potser fugada Marta Rovira, secretaria general d’ER, exigeix que Laura Borràs plegui de presidenta del Parlament degut a les acusacions sobre la seva gestió  a la Institució de les Lletres Catalanes de que es objecte per part de la fiscalia espanyola. Però Rovira, cínicament, continua vivint a Ginebra, Suïssa, sense presentar-se als tribunals espanyols.

La postura de Rovira / Junqueras i l’actual cúpula d’ER sintonitza amb la seva obsessió de tallar caps juntaires. Han participat en la decapitació dels presidents Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra… i han impedit que Jordi Turull presentés la seva candidatura presidencial.

El joc brut de la cúpula d’ER i dels seus aparells mediàtics, servils amb el règim repressor, mereix que se’ls hi apliqui unes paraules de Jean-Paul Sartre: “Odio a les víctimes que respecten als seus botxins”. Un cristià pot substituir la paraula “odio” per la més moderada de “detesto”.

Comparteix aquesta entrada