Elogi als ucraïnesos que es juguen la vida i Clara Ponsatí

447

“A Putin no se’l derrotarà amb paraules sinó més aviat com ho fan els ucraïnesos que és plantant cara, jugant-se la vida, per repel·lir una invasió que no té cap justificació”.

2.- Aquest elogi als ucraïnesos consta a l’article “Biden i la retòrica de la guerra” (www.foix.com) i recorda unes paraules de l’exiliada Clara Ponsati, eurodiputada i ex consellera d’Ensenyament, que han estat manipulades per l’espanyolisme i, fins i tot, per dirigents d’ER.

3.- L’autora de “Molts i ningú” (La Campana), llibre molt interessant, afirma: “En totes les grans causes hi ha hagut sacrificis molt importants. Que me n’ensenyin un on no hi hagi hagut grans sacrificis”. I cita un cas d’actualitat estricta com la resistència del poble ucraïnès davant la invasió russa.

4.- Clara Ponsatí deixa clar que “no soc partidària de la violència sota cap concepte” i que “el que plantejo és que els catalans hem d’estar disposats al sacrifici, i que cadascú ha de saber quin cost personal està disposat a pagar”. Quant a l’altra part del conflicte, l’estat espanyol, Ponsati deixa constància d’un fet obvi: “El mateix Primer d’Octubre vam tenir sort que no hi hagués ningú que morís, però amb el nivell de violència que hi va haver podria haver passat”.

5.- En el seu llibre, Clara Ponsati escriu: “Tothom pensava que les coses raonables, com un referèndum d’autodeterminació si ets una nació, ben demanades, en una democràcia, te les han de donar. La batalla que va lliurar Espanya, des del primer moment, va consistir a advertir-nos dels costos que hauríem de pagar. I el Primer d’Octubre van estomacar-nos perquè ens volien enviar el missatge que els costos serien alts”.

Comparteix aquesta entrada