Espanya amb Marroc contra Kosovo, Ucraïna, Sàhara Occidental, Catalunya

516

El Govern del règim borbònic espanyol, presidit per Pedro Sánchez (PSOE), aprofita la seva aliança amb el rei autoritari del Marroc, Mohamed VI, per anar contra Kosovo, Ucraïna, Sàhara Occidental, Catalunya i el dret d’autodeterminació d’aquest pobles.

2.- Espanya és dels pocs estats que no reconeix la independència de Kosovo perquè, per coherència democràtica, hauria de reconèixer la independència de Catalunya. Espanya no accepta el dret d’autodeterminació del Sàhara Occidental perquè, per coherència democràtica, hauria d’acceptar el dret d’autodeterminació de Catalunya. Espanya està contra Rússia però no defensa la sobirania d’Ucraïna perquè, per coherència democràtica, hauria de defensar na Catalunya sobirana.

3.- El xantatge del monarca marroquí, el camaleònic president espanyol i la crisis del règim borbònic converteixen unes paraules de Felipe VI sobre el conflicte Marroc /  Sàhara Occidental en fraseologia buida de contingut. El rei espanyol va defensar l’autodeterminació del Sàhara  Occidental a la 71 assemblea general de Nacions Unides (any 2016). Va dir: “Espanya recolza els esforços de les Nacions Unides en favor d’una solució política, justa, duradora i mútuament acceptable que prevegi la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental en el marc de les Disposicions compatibles amb els propòsits i principis de la Carta de Nacions Unides”.

4.- El règim espanyol ha d’assumir que el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per les Nacions Unides, i que inclou el dret d’autodeterminació, consta al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) 1977/10733. Queda molt  clar: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació (…) Els Estats part en aquest Pacte (…) promouran l’exercici del dret de lliure determinació, i respectaran aquest dret de conformitat amb les disposicions de la carta de les Nacions Unides”.

5.- Mentre l’ER d’Oriol Junqueras, Pere Aragonés i Gabrel Rufian fa un trist paper dependentista i d’autonomisme d’autonomitzat. ER manté la seva confiança i el seu suport a un Govern espanyol que s’alia amb qui sigui per anar contra el dret d’autodeterminació de Kosovo, Ucraïna, Sàhara Occidental, Catalunya

Comparteix aquesta entrada